Mir ma 34 mm. Ten jest w dobrym stanie, potrzebuje w zasadzie tylko polerki dekla. Piękny mechanizm, i bardzo dobry technicznie. Cena ... hmm... no dla mnie wysoko, ale może i warto ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3547 Skąd: Warszawa
#38 Wysłany: 2009-12-10, 20:32
Na bank część kont jest lewych. Udział w licytacji biorą "kopertki" a nawet je wygrywają. 9 na 10 sprzedawców odwołuje "kopertki" bo nikt nie chce ryzykować ich udziału w aukcji. Bo jaka jest pewność, że osoba bez pełnej weryfikacji zapłaci np. 500zl? Nie twierdze, że tak jest w każdym przypadku, ale z doświadczenia wiem, że tak jest bardzo często.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#43 Wysłany: 2009-12-10, 23:13
hotwax napisał:
Ciekawy jestem jak technicznie "stoi" ten Kirowski , sporo niespodzianek dzieje sie w drodzę i ogólnie.
Ze zdjęcia wnioskuje że bardzo ładna sztuka
Co do stanu technicznego mechanizmu, to prawdę mówiąc prawie nigdy na to nie patrzę - wszystkie zegarki (za wyjątkiem nowych) jakie kupuję, oddaję do zegarmistrza na czyszczenie mechanizmu - w cenie czyszczenia są także części - jeśli coś trzeba wymienić.
Sylwek - dzięki za uznanie, pomyśl w drugą stronę, nie przepłaciłeś tylko to ja kupiłem zbyt tanio
Tak jak Laskowik i Schubert z traktorem - nie jedno koło zepsute, tylko 3 dobre
Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 2139 Skąd: Warszawa
#45 Wysłany: 2009-12-10, 23:40
a miałem go licytować
ale trafiły się inne zegarki i jakoś zabrakło konsekwencji... teraz usłyszałem, że za 2 stówki chodzą na allegro to żałuję... no cóż za swoje niedouczenie w ruskich się płaci
O cenie zdecydowała pewnie trochę nazwa tego zegarka wg sprzedającego: Kupobckue czy inne kupowskie...
Karol kupiłeś też tą ruhle od tego sprzedawcy? to był piękny egzemplarz FNN z niebieskimi wskazówkami...jednak poskąpiłem i za mało rzuciłem... ehhh teraz żałuję obu