Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#46 Wysłany: 2011-05-10, 22:16
Dzięki . Najfajniejsze, ze chodzi bez problemów - wynalazłem zębatkę naciągu z odpowiednim kwadracikiem do wałka, przekręciłem troszkę, chyba mniej niż jeden obrót i ruszył elegancko . Oczywiście wychylenia mam żadne, bo pracuje na koncówce sprężyny - nie będę obciążał wielogodzinną pracą nienasmarowanego werku, ale chodzi chętnie i we wszystkich pozycjach, a to najważniejsze
_________________ Ну, погоди!
Partyzant [Usunięty]
#47 Wysłany: 2011-05-21, 09:42
Piękny zegarek. Włożysz trochę pieniędzy i czasu w niego a będzie doskonały. Aż się chce nosić kamizelkę dla niego
Wielka szkoda, że ktoś przetopi kopertę, zdemolował tarczę, to był naprawdę cudowny zegarek. Ale i tak cieszę się, że mam choćby sam mechanizm w dopasowanej nikowej kopercie, dobre i to
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#53 Wysłany: 2011-10-28, 17:30
Kolega z WUS napisał do tego, ze był to 3 od góry ówcześnie produkowany model walthama . To tak, zebyscie się jeszcze trochę nacieszyli Ja w każdym razie cieszę się bardzo
_________________ Ну, погоди!
patafian Właściciel Pola Ryżowego Wojtek z Krowodrzy
Pies czy kot?: pies