Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 38 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#1 Wysłany: 2011-10-10, 08:53 Wołna 1960 vs Precyzyjny 1959
Cześć!
Wczoraj rozpocząłem kolejną juz reorganizację kolekcji, bo znów wysypuje mi się z półek i przez to trochę mnie denerwuje. W ramach reorganizacji postanowiłem z przyzwoitej Wołny 1960 i obdartego Precyzyjnego z '59r sklecic jednego ślicznego Wostoka Precyzyjnego, a reszta poszła na allegro na części. Dośc szybko jednak aukcję zakończyłem (mam nadzieję, że zadna z 2 obserwujących już osób nie wyśle teral maila z pogróżkami, wszak miałem nie kończyć przed czasem ), bo wyłączył się szał bojowy i przyjrzałem się zegarkom raz jeszcze. Otóż nawet jeśli pominę fakt, że rozmontowałem śliczna Wołnę, głownie dlatego, ze nie lubiłem jej przez malowane wskazówki, skaczący remontoir i ułamany sekundnik, to jak się bliżej przyjrzeć, te koperty są różne!!! Niby dzieli je rok różnicy, a są inaczej szlifowane, inne uszy, inaczej zeszlifowana część wokół szkła, w innych miejscach otworki na teleskopy! A do tego jeszcze inny dekiel, w VP płaski, w Wołnie leciutko wypukły. I teraz pytanie, czy po prostu te koperty tak bardzo się różniły w poszczególnych partiach, czy tez VP jednak były robione na innej linii nieco inaczej BTW jak widzicie zdążyłem już elegancko wskazówki wypucować i znów są ładne