Wiem ze klalita nie zbyt popularna tutaj ale musicie przyznac ze nowy mechaniczny chrono od TAGa jest dosc ciekawy (chodzi o poziom dokladnosco stopera):
Trzeba przyznac, ze TAG jak chyba zaden inny producent ze Szwajcarii, lubi eksperymentowac z nowymi rozwiazaniami (nawet jesli nie sa zbyt praktyczne).
Bardzo mi sie podobal ten na paski klinowe...
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#8 Wysłany: 2011-09-30, 19:59
Szkoda że pewnie kosztuje małą fortunę , podoba mi się .
#9 Wysłany: 2011-09-30, 20:02
Wszystko super, sam jestem pod wielkim wrażeniem i mi też podobają się takie nowinki...tyle tytułem wstępu.
mnie jednak bardziej ciekawi kwestia zawodności i serwisu takiego mechanizmu poruszana gdzieś tutaj chyba przez Alamosa i Smoka... bo faktycznie 3,6 miliona uderzeń na minutę to jest coś!!! przy tym Hi-Beat od seiko to raczej Slow-beat
kwestią osobną jest dokładność odmierzacza czasu (czyli właściciela), który nie jest fizycznie w stanie skorzystać z dobrodziejstw dokładności Taga bo przy włączaniu stopera generuje taki błąd pomiaru, że ni hu hu.
No, ale ja to traktuje trochę jak z turbilonem - fajnie popatrzeć jak się kręci!
I dla takiej argumentacji spokojnie mógłbym sobie takiego taga kupić.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#10 Wysłany: 2011-09-30, 20:14
Zgadza się, komplikacja jak napisałem jest bardzo ciekawa, ale coś kosztem czegoś innego. To nie jest zegarek na EDC
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Spam [Usunięty]
#11 Wysłany: 2011-09-30, 20:18
prezesso79 napisał/a:
kwestią osobną jest dokładność odmierzacza czasu (czyli właściciela), który nie jest fizycznie w stanie skorzystać z dobrodziejstw dokładności Taga bo przy włączaniu stopera generuje taki błąd pomiaru, że ni hu hu.
No, ale ja to traktuje trochę jak z turbilonem - fajnie popatrzeć jak się kręci!
I dla takiej argumentacji spokojnie mógłbym sobie takiego taga kupić.
W skrócie: FAJNY!
Mimo wszystko sikor sam w sobie ciekawy. Osobiście nie chciałbym takiego ale miło by go było obejrzeć w realu
No i Pietka +1.
Fajny ficzer, pokazujący potencjał innowacji Taga jako taki, ale ... "bes sęsu". Awaryjność ... hmm ... istotnie, to może być ten kierunek