Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#1 Wysłany: 2011-09-15, 11:15 Uwaga! To naprawdę jest MAŁE!!!!
Witam!
Dzisiaj przytoczyła się przesyłka ze Szwacji (zresztą - wysłana w poniedziałek!), a w środku było małe pudełeczko. Otworzyłem pudełeczko i znalazłem małe zawiniątko, w kórym nic nie było... zaraz! Coś tam jednak było, znalazłem w końcu, choc łatwo nie było. Wygrzebałem taką Czajkę:
Ślicznotka z lat '60 w niezłym stanie:
Czajka jak czajka, ale... ona naprawde jest malutka!!!
Tak mała, że zwykła 1601 wygląda przy niej dorodnie, a K43... cóż
Co mamy we środku? Ano trochę napisów:
i... mechanizm 1200, jeden z najbardziej poszukiwanych radzieckich mechanizmów oraz jeden z najmniejszych mechanizmów świata:
Do tego na chodzie . Trochę to trwało, trochę też kosztowała, ale w końcu ją MAM !!!
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-09-15, 12:15, w całości zmieniany 3 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#8 Wysłany: 2011-09-15, 15:50
Musi się znaleźć damski nadgarstek (trudności umiarkowane, w ostateczności zawsze moge się ogolić ) i... pasek 6mm z zaczepami (trudności znaczne). napisąłem juz nawet pytanie do sprzedawcy z allegro, ale póki co cisza...
dalw, trzymam kciuki, ale raczej szybko jej nie znajdziesz. Trochę ich musiało być (produkowali podobno 4 lata, były nawet 2 wersje - druga sygnowana na kole naciągu), ale produkowane były głownie na rynek wewnętrzny, a poza tym jak znam życie i podejście do radzieckich damek, spora ilośc mogła sie już dawno zdezintegrowac na wysypiskach . W każdym razie mało jest mechanizmów, o którym znajomy majster nie słyszał (Czajkę automat tez zna), a 1200 to właśnie jeden z nich
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-09-15, 15:59, w całości zmieniany 3 razy
Czino [Usunięty]
#9 Wysłany: 2011-09-15, 20:42
Piękna jest-chciałbym coś takiego dla Pauliny
I kto teraz powie, że Ruscy nie potrafili robić ciekawych zegarków