Słuchajta, bo tak mi przyszło do głowy. A może zamiast wstawiać nasze artystyczne zdjęcia zegarków ze zwierzętami, wsadzonych w imadło, zanurzonych w sedesie, lub zrobionych jak moje w ciekawych miejscach (polecam ) zróbmy kalendarz z 12-ma zegarkami obfoconymi w takiej konwencji:
Tzn. zdjęcia mniej artystyczne, ale prezentujące zegarki dokładnie obfocone z każdej strony.
Ostatnio zmieniony przez 2012-02-12, 09:58, w całości zmieniany 3 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2011-09-15, 09:16
Ale pomysł Arka mógłby być a takiej opcji co by zrobić za zgodą autorów jakąś
"przewijaną" galerię na bazie najlepszych fotek z np. Fotoplastikonu, sam wielu z dawnych czasów nie widziałem a tak to by się przewijało i można by się poślinić do ładnych fotek nie grzebiąc temat po temacie.
Co do kalendarza to opcja dotychczasowa mi pasuje, nie katalog a ładne foty, howgh!
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#7 Wysłany: 2011-09-15, 09:52
Santino, tak sobie kumam -
otóż nie wiem jak Wy ale jak widzę fajna fotkę na forum to odruchowo prawy przycisk myszy - zapisz jako i katalog Zegarki Foty Best. Ale całego forum nie sposób ogarnąć, tym bardziej świetnych fotek, a przyznajmy po za posiadaniem zegarków 9których wszystkich nikt nigdy nie posiądzie) miło się je ogląda, tym bardziej na fajnych fotkach.
W chwili obecnej takie zadanie spełniają okazjonalnie konkursy, np. na najlepsze zdjęcie PZL'ki, ale można by założyć jedna galerię/watek w fotoplastikonie ale jakoś to rozwiązać technicznie żeby nie psuć go postami, to tak jak u Hansa, oglądam super fotki i potem trzy strony spamerki.
Do takiej zbiorczej galerii można by w teorii zrobić jakieś filtry - Ruski, Chińczyki, Vintage, Inne i każdy wrzuca tam fajne fotki, ofkoz, własnych zegarków, własne fotki. W efekcie mamy unikalną galerię, a przyznajmy że paru z talentem do fotek też tu mamy.
przewijana bo np. szybko sie generuje flash'a czy inne webowe galerie ze zbioru, pod subdomeną np. http://galeria.chinawatches.pl
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#11 Wysłany: 2011-09-15, 13:31
Dodatkowa "Galeria" - świetny pomysł. Tylko taka, jak na WUS DWF - same fotki, ZERO szpamu. Może być tematyczna, np temat "Parnis" i tam dodatkowo wklejamy swoje foty tego zegarka ..
Fotoplastykon oczywiście zostaje i tam szpamujemy ..
W sumie taka galeria z samymi zdjęciami byłaby fajna! dodatkowo żeby użytkownicy oprócz wklejonego zdjęcia dołączali link do fotki w większej rozdzielczości - byłoby miło i byłoby z czego zaczerpnąć jeśli ktoś miałby ochotę!
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#13 Wysłany: 2011-09-15, 13:40
Proponuję zajrzeć TUTAJ , jak to jest zorganizowane. Zbiór fotek diverów, ułożony markami, ułatwia wyszukiwanie zdjęć interesujących nas zegarków bez przekopywania się przez tony szpamu.
Ale likwidacji Fotoplastykonu mówię stanowcze NIE.
Paruffkowym skrytożercom również
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy