Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#4 Wysłany: 2011-09-01, 08:54
Nazwał bym to raczej rękodziełem artystycznym niż podróbą , bo ten zegarek niczego nie podrabia, werk od mołni, wskazówki prawdopodobnie od Iskry, tarcza malowanka, pasująca koperta i jakaś dziwna koronka.
#5 Wysłany: 2011-09-01, 09:07
Koronka jeszcze z czasów gdy to była pasówka:). Powiedz mi czy to nie będzie z tej samej stajni, z której wychodzą cepeliowskie Rakiety 24h. Bo coś mi się nie chce wierzyć, że Rakieta trzepie współcześnie polarną zdjełano w CCCP zupełnie legalnie? Zakupiłem taką ostatnio radosną Rakietę dla turystów za niewielką kwotę i nawet śmieszna ona jest. Odpust na 100%.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#6 Wysłany: 2011-09-01, 09:27
Te Rakiety z to "zorganizowna" produkcja dostępna między innymi u jednego ze sprzedawców na alledrogo( zegarki są nowe), Szturmańce na mołni to raczej wytwór domorosłych producentów.
tara, mam podobnego bez tego 'messerszmita" na tarczy.
Mimo ze malowanka, to naprawde ladnie wykonana al'a vintage i elegancko chodzi. Najwiekszy minus to brak jakiejkolwiek lumy, ale jak ogarne temat to se sprawie a co
No i na pocieszenie moge dodac ze dalem duzo wiecej niz aktualna cena na tej aukcji
Się moją cepelią jeszcze pochwalę, jak już jesteśmy w temacie bo dziś dojechała.
http://allegro.pl/raketa-....html?source=oo
Czy to nie jest szczyt kiczu? Jak nie lubię nowych zegarków to ta jest super...
Cepeliowa wspólczesna rakieta - wszystko oryginalne, zgodna z przewidywanym "targetem" - cepalia i nostalgia Nikt natomiast nie twierdzi, ze wyroby dedykowane nie moga miec osobistego uroku