chyba chciałbym jakiegoś ruskiego garniturowca w stylu jak powyżej. Wszystko jedno czy starszy czy współczesny, ale z powodu designu to pewnie do pierwsze. Na czym mi zalezy:
- sensowny rozmiar (35mm będą?)
- albo NOS albo stan naprawdę bardzo dobry
- raczej jasna tarcza
- preferowany nakręcany, ale automat też może być
- jakiś sensowny budżet, żeby żona nie pogoniła za kolejny zegarek (z premedytacją nie piszę ile konkretnie, chcę zobaczyć, ile Waszym zdaniem trzeba wyłożyć)
chętnie zapoznam się z propozycjami - wszystko jedno czy sami macie coś na zbyciu, czy też wypatrzycie gdzieś godną uwagi ofertę
Dziś wieczorem postaram się wrzucić fotki odebranej wczoraj od zegarmistrza Rakietki. Powinna Ci się spodobać, a jest dużo łatwiej dostępna niż ww. zegarek No chyba, że chodzi Ci o coś kompletnie "odjechanego" i trudno dostępnego...
Kadarius - no właśnie, fajny łucz albo poljot, te klimaty
a nie podlinkujecie sensownej aukcji z podpowiedzią, ile dać żeby nie przepłacić? nie znam się na ruskich zupełnie, tylko po prostu mnie te eleganckie zauroczyły... No i zalezy mi na dobrym stanie. 200 pln spoko do łyknięcia
Wostoka Precision w tym stanie co Phila za tyle nie kupisz, więc lepiej zrobić tak jak mówi Kadarius.
Generalnie interesujące dla ciebie będą zegarki na werkach 2209 Łucz/Poljot/Wostok, 2605 Wostok, 2415/2416 Poljota (de Lux auto). Dość tanio daje się kupić Mira - takiego jak ma Fazi. To świetne, spore zegari z dobrym werkiem, za 60-70 zł bywają na Allegro w świetnym stanie. Tam masz albo powłokę Au20, albo naprawdę solidny chrom...
raczej jasne, są bardziej, hm, dostojne, ale ładnym czarnym ewentualnie nie pogardzę. Tylko wtedy już większy, bo czarne wyglądają optycznie na mniejsze niż w rzeczywistości
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#11 Wysłany: 2009-11-27, 22:00
Bibliotekarz, masz szczęście że jesteś z Wrocławia
bo jakbyś mieszkał bliżej, to osobiście odebrałbym Ci tą Rakietę i umieścił na honorowym miejscu w mojej kolekcji.
Swoją drogą to jak naoglądam się zbyt dużo ładnych i niespotykanych radzieckich zegarków, to dostaję wysokiego ciśnienia i rozstroju nerwowego - i się nie śmiać ja to piszę jak najbardziej poważnie
To pokazuję swoją najładniejszą garniturową sztukę, świeżo po SPA
rozumiem, że epatujesz tą rakietką mi w wątku, bo oferujesz ją dla mnie za okazyjną ceną . Niestety, ta mi nie podchodzi
na alle u sprzedawcy montechristo widzę trochę fajnych dobrze zachowanych po 150 pln mniej więcej. Coś chyba sobie z tego wybiorę, może ponegocjuję lekko. Dzięki za pomoc. BTW bez sensu szukałem na alle, wpisywałem zawsze w szukajkę nazwę marki i wyraz "zegarek", a widzę opisy większości aukcji tego wyrazu nie mają