Poljot de luxe 29j w wersji... no właśnie w jakiej wersji ???
Tarcza z podziałką 24 godzinną, jednoczesnie dodatkowa wskazówka oraz dodatkowa koronka...
Tarcza 24h (i to z zaznaczeniem kolorami dzień/noc) wydaje się być całkiem logiczna - wymarzona dla skacowanego eleganta wyrwanego ze snu w trakcie białej leningradzkiej nocy.
ale...
Druga wskazówka - po co ? - datownik jak w kosmosie to nie jest bo nie ma odpowiedniej podziałki na tarczy - obstawiam, że zegarek jednoczesnie ma wskazanie 12h i 24h (sugeruje to ustawienie wskazówk - "zwykła" godzinowa na 3 a dodatkowa na 15).
Ale po co druga koronka ? Budowa zegarka z niezależnymi tarczami i 2 koronkami sugeruje, że zewnetrzna tarcza (24h) jest obrotowa a jeśli tak to mamy tu możliwość ustawienia nią innej strefy czasowej - mamy więc GMT albo raczej czas moskiewski
W sumie kapitalne - partia wysyła mnie w delegacje w teren - jade do Władywostoku i nawet najbardziej nawalony nie zadzwonie do żony w Moskwie w srodku nocy Albo właśnie zadzwonię
Tak celem totalnego samoumartwienia i mentalnej degradacji własnej kolekcji wybrałem kilka fotek ze zbiorów tego goscia (i zaznaczam, ze to tylko co ciekawsze z perełek bo wszystkich podkleic nie sposób):
Swoja droga koleś sie nie musi liczyć z sakiewką - złota rodine widziałem raz - z cena zdrowo ponad 10k plnów...
voli nie piszę żeby się wykłócać ale złota rodina warta jest w porywach do 2, 2,5k - nie wiem skąd wziąłeś cenę 10k, nie jest ona uzasadniona ani ceną kruszcu, ani wartością mechanizmu, ani unikalnością zegarka
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2011-08-26, 20:32, w całości zmieniany 1 raz