Svedos! Jedyny uznawany przeze mnie autorytet w dziedzinie broni bialej, jest Twoim kumplem? Do tego posiadasz salon i szable -jednoczesnie ?
Do błota!
topek,tak się jakoś złożyło, znamy się od wielu lat, Włodek to świetny kompan a przy tym znany gawędziarz,
salon to zbyt dużo powiedziane, a szable(właściwie jedna szabla i jedna szaszka) to współczesne repliki
W takim razie salon i szable [szaszka to rodzaj szabli ] odpuszczam
A znajomosci zazdraszczam, bo pamietam ze ksiazke 1000 slow o broni........... czytalem jeszcze w podstawowce - wypozyczylem z biblioteki i nie chcialem oddac
Zrobila na mnie ogromne wrazenie. Kilka lat potem kupilem sobie wydanie drugie poprawione i tak juz dwadziescia lat z okladem, jest to moja wyrocznia w tych sprawach
W kazdym razie moje zdanie jest takie :
Jezeli ktos chce kupic wiarygodny przewodnik po broni bialej szeroko pojetej, to tylko Kwasniewicz lub Socha .
Nooo, jest jeszcze kilka innych nazwisk w pracach zbiorowych lub specjalizowanych, poswieconych jednemu rodzajowi bb .
Zagramanicznych albumow tlumaczonych przy pomocy kieszonkowego translatora, nalezy unikac jak diabel swieconej wody