jeden obrót to ok. 10s więc w jednym cyku to 360 obrotów a w ciągu doby ponad 2 tys obrotów - praktycznie wszystkim zegarkom wystarcza to żeby zapewnić utrzymanie maksymalnego naciągu!
ma też przełącznik obrotów prawo/lewo co prawda ręczny ale zawsze - musisz po prostu wiedzieć czy zegarek ma naciąg obustronny (wtedy bez różnicy w którą się kręci rotomat) czy też jednostronny - wtedy ustawiasz właściwą rotację
myślę że to minimum czego można oczekiwać od rotomatu!
jeśli jesteś leniwy to poszukaj modelu z programem automatycznej zmiany kierunków obrotów!
powiem szczerze że cena 155 zetafonów z przesyłką jest całkowicie akceptowalna i gdybym nie miał swojego, lub więcej zegarków na bransoli to bym brał!
ciężko znaleźć tańszą okazję na ebayu bo sama przesyłka to koszt ok. $20 + możliwość wpadnięcia w łapy Urzędu Celnego
#154 Wysłany: 2011-08-23, 19:11
Panowie mam takie pytanie .
Czy zegarki które macie w swoich karuzelach wogóle trzymają czas???
Miałem Modalo na 4 sztuki i ni wuja nie trzymały czau.Fakt z racji gabarytów jechał tylko na bateriach .
Sprzedałem i kupiłem na jedną sztukę(właśnie dzisiaj przyjechał).Na więcej uważam za zbędne.Więc jak nie będą zegary trzymały czasu to się nie obrażę ma tylko zastąpić rękę
na pewno sposób użytkowania ma wpływ na pracę zegarka - inaczej będzie chodził zegarek noszony non-stop inaczej leżący, tak samo w rotomacie! w zależności od programu pracy wskazania mogą być różne! ale to tak samo jak z noszeniem na ręku
to już nie zależy od rotomatu
a na przykład parnis chronometr leży sobie w rotomacie od 5 dni i nałapał 14s na plus czyli +3s dziennie
#156 Wysłany: 2011-08-23, 21:05
kadarius napisał/a:
powiem szczerze że cena 155 zetafonów z przesyłką jest całkowicie akceptowalna i gdybym nie miał swojego, lub więcej zegarków na bransoli to bym brał!
O co chodzi z tymi bransoletkami?
Ten model rotomatu ma świetnie rozwiązaną kwestię rozmiaru, wyjmowane mocowania dla zegarka są ściskane na sprężynie i pasują do każdej bransoletki, bez wyjątku.
Jest to wiele lepsze rozwiązanie niż w znacznie droższych rotomatach Modalo.
Wiem, bo mam
Wojtek czytaj no trochę uważniej
zastrzeżenia miałem do swojego rotomatu, który ma poduszki takie jak w pudłach na zegarki - a ten o którym piszesz podałem jako przykład dobrego rozwiązania dla zegarków z bransoletkami i nawet napisałem że gdybym nie miał swojego rotomatu z poduszkami to właśnie wybrałbym ten
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#160 Wysłany: 2011-09-05, 19:17
Nikt nie wie ? nikt nie pomoże ?
Woytec60 [Usunięty]
#161 Wysłany: 2011-09-05, 22:32
W lewo (odwrotnie do ruchu wskazówek zegara) na pewno, w prawo nie wiem na 100%.
Miałem kiedyś Parnisa Portugalca i on w prawo nie chciał się nakręcać.
Ustawiłem więc rotomat na obroty w lewo i od tego czsu tak nakręcam wszystkie moje automaty bez problemu.
maciek [Usunięty]
#162 Wysłany: 2011-10-07, 07:22
Do mających - jak ten z alle się sprawuje? Warto wydać te 160 zł? Cichy jest?
Ja mam takowy i na raźko jest gitara:
http://allegro.pl/automat...1856689105.html
Cichy jest chociaż w nocnej ciszy gdy stoi mi nad głową to go czuć ale bez szaleństwa
Za taką cenę będzieszpanzadowolony
maciek [Usunięty]
#164 Wysłany: 2011-10-07, 13:29
kuszą mnie 24 miesiące gwarancji. Jak się zwali, to go oddać można...
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-10-07, 13:43, w całości zmieniany 1 raz
maciek [Usunięty]
#165 Wysłany: 2011-10-19, 05:36
wczoraj przyszedł.
Jest dobrze wykonany, na razie pracuje prawie bezszelestnie.