#1 Wysłany: 2011-08-15, 22:11 Chlop powinien byc mowny, a kot lowny.
Po przerwie wakacyjnej pora pokazac nowe nabytki. Tego wlasciwie mam juz jakis czas, ale niedawno odebralem koperte po zloceniu. Calkiem niezle wyszlo - nie jest calkiem wyoblona, ale i niezle kosztowalo - ponad 200 zl (w Chronostarze, w Lodzi). Zdecydowalem sie go zatrzymac - czarne tarcze nie sa czeste w przypadku "chonographe suisse". No i jeszcze nazwa - roznie z moimi zdolnosciami oratorskimi, wiec chociaz bede "oratorem" na nadgarstku:
Dekiel dla porzadku:
No i wnetrze - Landeron 48 (pauza stopera dolnym przyciskiem, takoz reset):
zbyszke napisz coś więcej o jakości złocenia (i jak wiesz o technice) o Chronostarze nie mam najlepszego zdania a opinię wyrobiłem sobie na podstawie tarcz.
Mam podobnego landerona, któremu też by się taki lifting przydał ale się obawiam się że zamiast złocenia dostanę tylko pozłotę niemającą nic wspólnego ze szlachetnym metalem
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#3 Wysłany: 2011-08-15, 22:23
Ładnie wyszła koperta . Ogólnie świetne chrono .
#4 Wysłany: 2011-08-15, 22:32
No, ślicznościowy ten Landeronik. A i marka nieostatnia: należała do A. Schilda, który chciał miec wytwórnię zegarków w Chaux-de-Fonds. Widać fabryka mechanizmów dla ludu w Grenchen była mało prestiżowa
A kupilem go o dziwo w Norwegii. Troche w sumie dziwne, ze werk wyglada na nowke nie smigana, a koperta byla bardzo wytarta. Sprobuje znalezc zdjecie sprzed zlocenia.
Co do wskazowki godzinowej - macie chyba racje z tym, ze dla mnie, to ona nie jest za dluga, lecz raczej za szeroka. Ale widzialem juz gorsze zestawy, wiec zostanie, jak jest.
Dokładnie - za szeroka. Pytanie czy jest to fabryczne zestawienie.
Ale teraz już mi rozjaśniłeś, bo zastanawiałem się czy ta koperta miała takie wyoblone krawędzie, czy to zdjęcie. A ty ją złociłeś. Swoją drogą, wyszło całkiem dobrze. Jaka warstwa i jakiego złota ? Robiłeś u siebie czy w Ojczyźnie naszej pałającej dzięcieliną