Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11566 Skąd: Zielona Góra
#167 Wysłany: 2011-07-26, 12:01
...Tomek, podziękował za inicjatywę i założenie tematu. Z przyjemnością sobie obejrzałem i poczytałem. Pracy moderatorskiej też sobie nie odmówiłem . Przewinęło się mnóstwo fajnych zegarków, starych, nowych, jeszcze nowszych i jeszcze starszych. Super.
...ten GS, co go to pokazałeś w pierwszym poście (SBGA031) jest genialny i to jego Smoku powinien sobie zanabyć, ale uparł się z koronką na "4" i co nam Pan zrobisz. No Smok się uprze i mu daj .
...Tomek, ten co kłuje w oczy to reedycja modelu 5126-8120 produkowanego w latach 60/70. Była to kontynuacja linii potocznie zwanej Rally Divers. Nazwa taka wzięła się stąd, że bezel w tych modelach przypominał swą szachownicą flagę kończącą wyścig. Ten model (5126-8120) to modyfikacja wcześniejszej serii.
Seiko 5126-8120
Jak widać, oryginał nie był stumetrowcem. Reedycję zrobiono w latach 90 i nazywano ją SBSS015. W środku był 7s26 i było piknie. Na tarczy zamiast 70 metrów pojawiło się 10 bar i można było włazić pod prysznic.
Seiko SBSS015
Reedycji doczekało się więcej modeli z tej serii.
...Szymek, ta skrzynka co ją zapodałeś, to to jest, to jest fantastyczna skrzynka, a w szczególności zawartość.
bow napisał/a:
To i ja tłumaczyć się nie chcę, a pisanie, że Seiko to badziew i brzydale - no ileż można.
Szczególnie, że mi kilka GS podoba się, oj podoba. No ale to zacny sprzęt jest, a nie ten badziew zwyke Seiko
...pamiętaj, że jak podskoczę to dosięgnę...
Tomek napisał/a:
Blaz napisał/a:
A! To gdzie jest 002?
Nie ma, google się poddał
...ale za to jest 004
Rudolf napisał/a:
Miało być bez cienizny a tu samuraj !!!
Checkpoint dla Maxia
...hehe, ja Ci dam cieniznę
...jeszcze raz dzięki za pokazanie fajnych zegarków. Pooglądałem z przyjemnością.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#168 Wysłany: 2011-07-26, 13:07
Maxio napisał/a:
.... mogliście trochę więcej przyspamować...Obrazek
Melepety się bały, że po Twoim powrocie wątek poleci do kosza i nie szpamowały, te przebrzydłe szpamery dla licznika .. Idea bezinteresownego szpamingu upada w narodzie ..
A ja przy okazji tego wątku kupiłem sobie budżetowe, tym razem kwarcowe Seiko SNA225P1. Niestety, dotrze dopiero po moim urlopie , który już od soboty . Namawiałem na niego Czino i sam kupiłem