Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2011-07-20, 20:12 Kwarc Marysia - potrzebna pomoc w demontażu
Czuwajcie Kumotrzy.
Potrzebuję pomocy w wyjęciu mechanizmu w kwarcu chrono - Miyota OS21 czy też klon tejże. Po żmudnych bojach udało mi się zdjąć wałek (okazuje się że schodzi przy koronce wciśniętej, a nie wyciągniętej), ale ni w ząb nie umiem wyciągnąć przycisków stopera, lub zrobić z nimi czegokolwiek innego, co by mi pozwoliło wyjąć werk.
Zdjęcia poglądowe:
Jakieś sugestie?
Z góry dzięki.
Karol
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#2 Wysłany: 2011-07-20, 20:17
Przycisków nie ma potrzeby wyjmować - one w normalnym położeniu nie wystaja wewnątrz koperty. I wyglada, jakby ten moduł był dociśnięty trzema wkrętami na pierścieniu mocującym. Każdy z wkrętów trzyma płytkę wsunięta końcem w szczelinę w kopercie.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#9 Wysłany: 2011-07-22, 14:49
Już nieaktualne, załatwiłem sprawę siłą... spokoju
Pokazywać nie było co, gdyż ze szkiełka pozostał tylko ostry krążek wewnątrz bezela, reszta poszła w wiór.
Myśląc zaś że jest wklejone, odwiedziłem "zegarmistrza" - zakład po ojcu, robi też jubilerkę, myślę sobie - chłop się zna i grzebać umi. Usłyszałem że chińczyki są BE, nie da się, niech sami sobie naprawiają...