Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 1929 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 2011-03-20, 17:33
Ja nie mam Debaufre, ale mam Steinharta NavB-Uhr II chyba już ze 3 lata. A kiedyś miałem też NavB-Uhr I. Jakość wykonania moich obydwu bez najmniejszego zarzutu, choc czytałem gdzieś, że ktoś tam mial krzywy indeks, jakąś kreskę za długą, czy za krótką i tego typu pierdółki. Ja mam same pozytywne doświadczenia i z zegarkiem i z obsługą klienta firmy Steinhart.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#4 Wysłany: 2011-03-20, 17:43
O ile się nie mylę to są po prostu bliźniacze brandy: Steinhart na Europę, Debaufre na USA i resztę świata. Kilka Steinhartów widziałem i nie miałem zarzutów. Bardzo dobrze wykonane, a w tej cenie trudne do przebicia.
Ja tam nic do jakości nie mam, pewnie jest taka jak piszecie a co do cen to rzeczywiście ze 43-44 mm automat co świeci jak choinka i trzyma parametry to ciężko zapłacić mniej.
Blaz [Usunięty]
#6 Wysłany: 2011-07-02, 11:33
Odkopię, bo tak:
Debaufre, Steinhart, Robert, Grovana - to jest jedna i ta sama firma.