Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#31 Wysłany: 2011-06-19, 22:48
Jimi Jump napisał/a:
Ok, widzę nie ma aprobaty na zegarek.
Na siłę nie będę nikogo prosił. Jak komuś się podoba to pisać na pw. A jak nie to trudno.
Tu nie chodzi o aprobate,tylko dochodzimy do niedociagniec w projekcie,ktore moga bardzo wam popsuc zabawe.Bo,ze MC przejmie projekt w taki lub inny sposob jest nieuniknione.
P.S.Ilu juz jest chetnych?
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Blaz [Usunięty]
#32 Wysłany: 2011-06-19, 22:48
Byłaby aprobata, gdyby to był REALNY projekt, a tak naprawdę nie masz w nim NIC pewnego. Oprócz tego, że MC chce sprzedać minimum 50 sztuk.
To trwa już ponad rok i przez ten czas nie zebraliście nawet połowy wymaganej liczb chętnych. Może czas po prostu napisać wprost: sorry chłopaki, nie udało się. Po co ciągnąć tą - nie obraź się - farsę?
Jimi Jump [Usunięty]
#33 Wysłany: 2011-06-19, 22:50
Chętnych jest jakieś 30-35 osób. Są opcje zamawianie 2-3 zegarków na głowę.
Ja rozumiem że przed wejściem w jakikolwiek interes chcecie go zlustrować z góry na dół, ale z 2 strony należy wierzyć w to co ma do zaoferowania dana firma.
Ostatnio zmieniony przez Jimi Jump 2011-06-19, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Ja też się nie piszę na tego cudaka.
Nie oganiam go, nie wiem o co w nim chodzi
Szachownica wygląda jak z innej bajki, nie współgra z niczym na tarczy, wygląda jak kalkomania z allegro.
Dekiel nie gada do mnie wcale.
No i zaliczka za coś co nie wiadomo czy będzie wyprodukowane, a jeżeli już będzie wyprodukowane nie wiadomo jak będzie wyglądać.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#35 Wysłany: 2011-06-19, 22:54
Jimi Jump napisał/a:
...A jak Wasz lotnik wygląda ??...
Jimi Jump napisał/a:
...PS. Właśnie przy projektowaniu MC nie chciałem zrzynać z Waszego projektu.
Chciałem coś "z zupełnie innej beczki" uzyskać...
Cos mi tu nie koreluje w tych dwoch wypowiedziach
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
#36 Wysłany: 2011-06-19, 22:54
Z tego, co widziałem, to część z tej listy, było chętnych na Striełę, a nie na MC. A jednego użytkownika to już nawet dawno nie ma na forum.
Widzisz... Do zakończenia sukcesem takiego projektu potrzeba czterech rzeczy: odpowiedzialnego koordynatora, dobrego projektanta, entuzjazmu potencjalnych kupujących i jasnej wykładni producenta. Z tych czterech rzeczy - z całym szacunkiem dla Twojej dotychczasowej pracy - nie macie ani jednej...
Jimi Jump [Usunięty]
#37 Wysłany: 2011-06-19, 23:00
W takim razie dziękuję za wszystkie opinię i przepraszam za zmarnowanie Waszego jakże cennego czasu. To był błąd zakładanie tego tematu.
Ciesze się że macie taki wspaniały zegarek i nie mieliście takich problemów jak ja.
Pozdrawiam i Życzę wszystkim jak najlepiej.
A żeby nie robić śmietnika... moderator może zamknąć i usunąć temat.
Blaz [Usunięty]
#38 Wysłany: 2011-06-19, 23:04
Chciałeś szczerych opinii, więc je masz. Przecież nie chodziło o to, żeby słodzić, prawda?
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#39 Wysłany: 2011-06-19, 23:04
Przede wszystkim uważam za nieprawdopodobne, że MC podtrzyma te 50 sztuk gdy usiądą z ołówkiem w garści.
Jimi Jump napisał/a:
W takim razie dziękuję za wszystkie opinię i przepraszam za zmarnowanie Waszego jakże cennego czasu.
Czy ktoś tutaj napisał ci coś takiego?
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-06-19, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Jimi Jump [Usunięty]
#40 Wysłany: 2011-06-19, 23:06
Ale ja nie mam żadnego żalu. Dziękuję za opinie.
Po prostu trafiłem na szczęśliwych posiadaczy swojego zegarka pilota, więc trochę naiwny byłem że myślałem ze ktoś się znajdzie chętny na ten projekt.
Bardziej napisałem to na zasadzie ciekawostki, jeśli ktoś szuka nietuzinkowych zegarków do swojej kolekcji.
Blaz [Usunięty]
#41 Wysłany: 2011-06-19, 23:07
Posiadanie PZLki nie ma tu najmniejszego znaczenia.
Nietuzinkowy on byłby. To na pewno. Gdyby był realny.
Jimi Jump [Usunięty]
#42 Wysłany: 2011-06-19, 23:10
Fajnie się gada komuś kto przebrnął przez temat i ma go za sobą . Jak bedę miał na zbyciu parę sztuk to się odezwę.
Blaz [Usunięty]
#43 Wysłany: 2011-06-19, 23:17
No to tym bardziej powinieneś posłuchać rad kolegów, którzy czynnie pomagali w realizacji zegarka forumowego.
Zróbcie lepszy projekt. Spójny. Bez cepelii. I porozmawiajcie POWAŻNIE z producentem. Nie na zasadzie telefonu do cioci Jadzi, bo ciocia Jadzia potem wam ten telefon wiecie gdzie wsadzi. Niech producent napisze na jakie dane techniczne dekla jest przygotowany, jaką techniką będzie robiona tarcza. Jakie macie granice modyfikacji. Itp, itd. Poważne rozmowy.
Potem to przedstawcie ogółowi. I jestem pewien, że wtedy spotkacie się z większym odzewem. Bo to, co przedstawiliście to taki trochę... tor Formuły 1 w Polsce.
Zaliczka 50% ceny zamawianego zegarka.
Ceny (uwaga, mogą nieznaczne się różnić w chwili oddania przez fabrykę gotowego produktu):
Wstępne ceny BRUTTO:
4. Cena zegarka FULL OPCJA (z PVD) - 871,20 zł
5. Cena zegarka bez PVD - 798.27 zł
CENA ZAWIERA:
Zegarek - 1szt (łącznie z przerobieniem tarczy, pozostałe przeróbki będą naliczane osobno)
Pasek skórzany - 1szt
Pudełko drewniane - 1szt
Certyfikat - 1szt
Czas realizacji 30-90 dni od momentu potwierdzenia zamówienia.
Wiesz co
Trochę mi niezręcznie pokazywać palcem ...
Ale zdajesz sobie sprawę, że nie jesteś w stanie nawet w przybliżeniu podac kosztów tego zegarka, a jedyne co na razie masz "zagwarantowane" - to fakt że MC chętnie sprzeda 50 sztuk
Ździwienie, że chętni się nie pchają - jest dziwne.
I dotyczy to nie tego forum, ale ogólnie, całego twojego projektu.
Tym bardziej, że ten zegarek kosztuje 719 zł na stronie MC, na Ebay można je kupić za 200 dolarów. Nawet zaproponowana przez MC cena jest w zasadzie takim śledziem pięciodniowym rzuconym w twarz ... Nie widzisz tego ?
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-06-20, 09:44, w całości zmieniany 1 raz