Poliuretanowym obuwniczym - smarujemy i bezel i insert (oczywiści po odtłuszczeniu i przeleceniu papierkiem ściernym), czekamy, zeby rozpuszczalnik odparował i wkładamy na miejsce.
Polecam też "kropkę" kropelką od tyłu poprawić to będzie się lepiej trzymać.
No to wziąłem się dzisiaj za ten bezel MQJ. Po wyjęciu insertu i dokładnym oczyszczeniu z taśmy klejącej odtłuściłem go spirytusem tym barwionym na niebiesko , bezel oczywiście też oczyszczony. Po wstępnej przymiarce insertu okazało się że nie chce wejść do pierścienia bezela, dlatego że był tak fabrycznie zamontowany taśma trzymała punktowo tylko z jednej strony i dlatego odchodził. Zmniejszyłem jego wymiar na średnicy zew. o 0.3mm, posłuzyłem się papierem ściernym o gradacji od 280 do 1000. Teraz pasuje idealnie na lekki wcisk. Przykleiłem go na silikon sanitarny (teraz schnie), wybrałem tą opcję, gdyby mnie naszła zmiana insertu na inny, to prościej odkleić, a i tak spełni ten silikon swoje zadanie bardzo dobrze. Także dziękuję kumotrom za wszelkie wskazówki, które też okazały się pomocne.