Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 59 Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 740 Skąd: polski biegun ciepła
#21 Wysłany: 2011-06-11, 20:45
Drodzy kumotrowie, chciałem sie wam pochwalić sukcesem wielkim , jaki odniosłem dziś dzięki inspiracji i wsparciu szanownego forum CW!
Mianowicie zachęcony pomyslnym naoliwieniem wahnika w moim Parnisku postanowiłem pójść dalej. Zegareczek ów miał pewna przypadłość objawiająca się żle umocowaną wskazówką rezerwy chodu, która pokazywała sobie co chciała. Zaniosłem go w dobrej wierze do zegarmistrza, który po dłuższych dąsach i narzekaniach na chińskie wytwory zegarmistrzowskie, z krzywą miną powiedział, że spróbuje to ufiksować. I tak też zrobił, ale wyglada, że niestety jej nie wyzerował, bo jak zegareczek stanął już w domu, to wskazóweczka zeszła mocno poniżej zera. Wspominając kwaśną mine zegarmistzra postanowiłem spróbować własnych sił. Rozkreciłem zegareczek, ustawiłem wskazóweczkę na zero, potem złożyłem i co najważniejsze nie został mi po tym żaden zbędny element! Cały proces zajął mi wprawdzie pól dzisiejszego dnia (z licznymi przerwami na uspokojenie skołatanych nerwów i danie wytchnienia wytrzeszczonym oczom oraz z czynnym udziałem mojej małżonki, która zaangazowała się w naprawę), ale wyglada, że zakończył się sukcesem, z czego jestem bardzo dumny. :Hip hip, hura!
Koniec przydługiego sprawozdania...
Ostatnio zmieniony przez andrewjohn 2011-06-11, 21:10, w całości zmieniany 2 razy