Czy ktoś z Was wie, jak ustawić na tym drugi czas?
Koronka ma tylko 2 pozycje: podstawowa i jeden stopień wysuwania. Kombinowałem z tym jak koń pod górę i nic. Musi być przecież jakiś normalny sposób ustawiania. Nie chcę popsuć nowego nabytku!
Z góry dziękuję!!!
A to ni ejest tak że w jedną strone kręci się jeden wskaźnik, a w drugą - oba ?
#3 Wysłany: 2011-06-07, 08:44
Dzięki,
Rzeczywiście, kombinując z zegarkiem stwierdziłem, że kręcąc koronką do przodu popycham 2 wskaźniki, a cofając czas ustawiam tylko duży wskażnik czasu (minutę i godzinę) natomiast w małym cofa się tylko minuta a godzina stoi.
Mozna to zatem ustawić tak, że najpierw ustawiam mały wskażnik drugiego czasu (np. o godzinie 10 u nas, na 12 w Moskwie), a potem cofam duży wskażnik o 2 godziny.
Ale co zrobić, gdy chcę ustawić na Irlandię?
U nas 10, u nich 9.
Ustawiam 9 na małym wskaźniku i muszę cofnąć duży o 23 godziny!! - wskażnik dzień/noc musi się zgadzać.
No i zawsze mnie uczyli: n i e w o l n o c o f a ć z e g a r k a !!!!
JAN SUZIN
Minęła godzina 20:40. W oczekiwaniu na dalszy ciąg programu nadawać będziemy muzykę. Przepraszam państwa, minęła godzina 20:20.
PREZENTERKA
Dobry wieczór państwu. Minęła godzina 20:53. Za chwilę przedstawimy ostatni odcinek serialu "Poprzez prerię Arizony". Ze względu na ogromne zainteresowanie serialem prosimy telewidzów o wyłączenie telewizorów, ponieważ podwyższony pobór mocy może spowodować częściową awarię w podstacji.