#1 Wysłany: 2011-05-31, 12:40 Nowa opcja MM bez osłony koronki
Nie wiem czy ktoś już o tym tutaj informował, ale pojawiła się nowa opcja Mariny, a mianowicie MM bez osłony koronki na Unitasie.
Dzisiaj do mnie przyszła paczuszka, także daje pare fotek i mogę potwierdzić że pasują do niej dekle od luminorów 44mm. Dla mnie to jest zbawienie, bo właśnie o takiej wersji marzyłem. Dodatkowo ma szklo mineralne bez niebieskiego AR i teleskopy wkręcane. Szkło jest trochę inne niż w mini fiddym czy chinomirze. Ma lekki łuk i nie zniekształca tak indeksów.
#5 Wysłany: 2011-05-31, 12:59
Pełny dekiel z tych zdjęc, to kiedyś przypadkiem kupiłem na forum. Jest to dekiel od Luminora titanum, tylko że sterylny, no i tylko dlatego go kupiłem. Nigdzie takich więcej nie widziałem.
Ale pasują mu też lite dekle do mni fiddego które robił NW z vintigewatchparts.co.uk, także możecie do niego napisać.
Srednica tarczy to pewnie 37mm tak jak w mini fiddym, ale nie wiem napewno, jeszcze go nie rozkręciłem
Ostatnio zmieniony przez Ram 2011-05-31, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 09 Wrz 2010 Posty: 272 Skąd: matecznik LSD
#9 Wysłany: 2011-05-31, 16:46
Blaz napisał/a:
Widać ile psuje ten crown guard...
Wybaczam... . zardz
Rozumiem, że pełny dekiel jest tytanowy? Z własnego doświadczenia wiem, że tytanowe dekle Luminor nie pasuja do kopert stalowych Luminorów, ale jak widać pasuja do Mini Fiddy - myślę, że to kwestia przypadku...anonimowego producenta. Nie chcę się wymądrzać, ale ta opcja już od dosyć dawna była dostępna u majfrenów- przynajmniej u wenpinga. Ciekawe projekty- śledzę twoje poczynania z zainteresowaniem. Reszta w innych wątkach. zardz