Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#3 Wysłany: 2009-11-10, 11:58
Ja wszystkie swoje paski nacieram od zewnątrz krem do skór firmy Bufalo "Protexol", jest to produkt oparty na bazie tłuszczu gęsiego. Paski po jego użyciu stają się miękkie i nie chłoną wilgoci.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#4 Wysłany: 2009-11-10, 12:05
Dopiero dziś wpadłem na ten temat - nie wiedziałem jak sie pielęgnuje paski.
Dzięki kumotrowie, przepisy sprawdzę mam krem
Edyta
Mam jeszcze pytanie na temat plastikowych osłonek i kopert do zegarkó elektronicznych klasy vintage , które lubią sie ze starości pokruszyć.
Chyba tylko Felix i Rudolf mają elektroniczne kwarcowe vintage , ale może też kto inny wie co robić by uniknąć przykrej niespodzianki w postaci rozkruszonej kopery lub osłony koperty ? Oryginalne osłony i koperty do modeli kolekcjonerskich bywają bardzo drogie .
Sawim [Usunięty]
#5 Wysłany: 2009-11-10, 12:26
svedos napisał:
(...) jest to produkt oparty na bazie tłuszczu gęsiego...
Witam, ja uzywam smaru do skór firmy "Bense & Eicke" wnika głęboko w skórę, swietnie chroni przed wilgocią i ma fajny miodowy zapach Koszt to okolo 30 zeta za 500ml. Używam także balsamu do pielegnacji skór firmy "Ara", nadaje lekki połysk, oraz pogłebia kolor skóry, kosztuje raptem ok. 4 zł.
Mnie się dość dobrze sprawdza środek do konserwacji skóry, który kupuję dość długo do samochodu. Jest to białawe mazidło firmy Turtle Wax, dobrze się wchłania, ostatnio sprawdzałem na skórze z torebki leżącej w szafie ze dwadzieścia lat.