Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#11 Wysłany: 2011-05-16, 18:08
Jak nie przytrafił się jej kontakt z wilgocią, może tak wyglądać. Jesli jednak faktycznie koperta jest odnawiana, to jest to praktycznie niemożliwe, bo taka tarcza raczej nie zachowałaby sie w intensywnie eksploatowanym zegarku - może zatem koperta jest tylko wypolerowana? Choć z drugiej strony mam Stolicznyje po chromowaniu z piękną (ale nie tak piękną) tarczą, więc być może... Świecić też może, bo, podobnie jak lakier na tarczy, farbie luminescencyjnej szkodzi głownie wilgoć. Jak leżała w suchym miejscu, farba może wciaż działać
_________________ Ну, погоди!
M_alice [Usunięty]
#12 Wysłany: 2011-05-16, 18:56
buran napisał/a:
jak myślicie ta CZAJKA nie wygląda za ładnie?i czy to możliwe żeby po czterdziestu paru latach świeciła?
Moja nie ma aż tak ładnej tarczy, ale kopertę równie dobrze zachowaną. Myślę,że ta koperta (zegarek z aukcji) jest tylko wypolerowana. A czy moja się świeci? Sprawdzę jak się ściemni.