Czy może ktoś ma doświadczenia z zamianą mechanizmu w zegarku z kwarca na automat. Mam na oku divera ale to kwarc a jak tak nie chcę. Tarcza normalna tylko godzina i sekundnik. Myślę sobie kupię taki i wywalę mechanizm kwarcowy a wstawię automat, pewnie trzeba będzie jakis pierścień dotoczyć czy co ale od czego tokarka i poliamid. Zanim to zrobię to się pytam o poradę bo może jest jakiś szkopuł o którym nie wiem. Jak na razie to przychodzą mi na myśl wskazówki a szczególnie mocowanie. Czy jest to w jakiś sposób zunifikowane czy każdy mechanizm ma swoje.
Zegarek strasznie mi się podoba tylko że nie lubię kwarców a koszty znowu nie takie wielkie nawet jak by ete tam władować i coś toczyć to nie więcej jak 300 - 400 zł będzie.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#9 Wysłany: 2011-03-21, 10:39
Nie tak hop siup: mocowanie tarczy, wskazówki, wałek naciągu (bo pewnikiem koronka zakręcana). 7S26 by się dał, ale trochę zabawy jest.
No i dawca koperty zbyt fajny.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#11 Wysłany: 2011-03-21, 10:49
Niech cię ręka Partii broni przed tym czynem , mam ten zegarek .
Będzie ban jak nic za gmeranie w Baliha'i
Kup tego droższego automat , czasem na Wus są w bazarku .
Właściwie to sobie wyprodukuje własnego divera, a co, Polpora może, Compernicus może to ja też. Wyprodukuje to może za dużo powiedziane a raczej poskładam z części OEM. Jest ich mnóstwo.
Właściwie to sobie wyprodukuje własnego divera, a co, Polpora może, Compernicus może to ja też. Wyprodukuje to może za dużo powiedziane a raczej poskładam z części OEM. Jest ich mnóstwo.
I to jest najlepsza koncepcja!
Zdecydowanie idź tą drogą!