Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#1 Wysłany: 2011-03-13, 17:50 Precista PRS-50
W życiu każdego prawdziwego mężczyzny przychodzi taki czas, kiedy zdaje sobie sprawę, że proza życia zaczyna go nudzić i czas na jakieś urozmaicenie. Pierwsza myśl jaka może w takiej sytuacji przyjść do głowy to "Czas zaliczyć bliźniaczki". To normalne i jak ktoś wybierze co innego to jest pedał ... albo Kuvinox. Bliźniaczki to wyzwanie ale można wybrać wersję budżetową czyli zaliczyć po kolej dwie siostry. Jest to wprawdzie niżej punktowane ale nadal jest się czym pochwalić przed kolegami przy piwie. Tak też zrobiłem.
Najpierw była młodsza z sióstr - o TU jest fotoplastikon. Potem zacząłem wprawdzie uganiać się za jej kuzynką PRS-14 ale koniec końców dopełniłem zadania.
PRS-50 od swojej następczyni różni się kilkoma detalami: tarcza, wskazówki, insert bezela, data, szafir, ETA 2824-2. Koperta jest ta sama.
W przeciwieństwie do 50B to nie była miłość od pierwszego wejrzenia. Jak przybyła to byłem nieco rozczarowany. Być może miałem zbyt wysokie oczekiwania. Nieważne. Zyskuje w pożyciu. Już jestem zadowolony. Jest świetna. Cieszę się, że mam obie bo w świetnej kopercie mam dwa różne zegarki ... a zresztą zobaczcie sami.
_________________ Foch und Ch.
Ostatnio zmieniony przez kubama 2011-03-13, 18:19, w całości zmieniany 1 raz