Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#470 Wysłany: 2011-03-11, 23:35
irek1981 napisał/a:
@Fazi
Jesteś pewien Biglów?....
To jest milosc (ciagle niespelniona), ale zarliwa i stala (mimo przywar tej rasy) - na razie chlone wiedze o tych diablikach, ale ciagle nie przestaje tego psa chciec...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 28 Paź 2010 Posty: 2327 Skąd: Wrocław
#471 Wysłany: 2011-03-11, 23:56
@Nick
Gratuluję Małżonki, myślę, że tu praca z końmi też swoje dodała.
@Fazi
Jeśli jesteś w mieście to dobre psie przedszkole. Ja znalazłem swoją szkoleniowiec - Boguśkę przypadkiem. Tylko mi się trafił kundel z charakterkiem psa pracującego - chcę z nas wyciągnąć co najlepsze i dlatego będzie wszystko na poziomie bardzo zaawansowanym. Wszystko czyli posłuszeństwo, praca na śladzie i obrona. Energia z którą Rudy wykonuje komendy urywa dupę. Boguśka będzie prawdopodobnie za 3 lata na mistrzostwach świata w IPO (obrona). Bez Boguśki bylibyśmy w czarnej d..... . Tu jest jej stronka, można foty psiaków zobaczyć http://akagera.pl/amicus/indy_gal.html - tak wyglądają owczarki pracujące. Jestem zakochany w tych charakterach i do końca życia nie wezmę innego psa.
Blaz...na przyszłość polecam wysyłać priorytetami (tylko 1pln extra). Zwykłe idą czasem 14 dni i więcej. Szkoda tyle czekać jak za grosze mozna mieć "przyspieszenie" : )
#476 Wysłany: 2011-03-12, 18:52
Na przyszłość to ja wiem, że nie warto wysyłać Pocztą Polską i będę organizował wysyłkę zbiorczą kurierem.
Zresztą w przypadku PP to zawsze loteria. Zwykły list idzie czasami jeden dzień, a priorytet tydzień. Wysyłam bardzo dużo listów i z mojego doświadczenia wiem, że priorytet bardzo rzadko przyspiesza przesyłkę. Zresztą nie wiem czy zauważyłeś, że kalendarz pierwszy otrzymał Janek w Anglii.