Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#1 Wysłany: 2011-03-04, 18:52 Łucz 2609
Trafiłem w końcu Łucza 2609. Taka ironia osu, że jak szukałem, to nie mogłem znaleźć, a jak już miałem nie kupować noworuskich, to... jest. Tanio było wiec mimo wszystko wziąłem. Mechanizm beznadziejny, krótko produkowany, lubi się psuć i wygląda jak kupa. Ale przy tym to chyba jedyny całkowicie nowy mechanizm wprowadzny po rozpadzie ZSRR w poradzieckich fabrykach:
Plastik jest wszechobecny, takie same pierścienie znajdują się w wycenianych na kilka tysięcy PLN Lacroixach, Certinach i Festinach ...
A jeśli ktoś mówi że radziecki przemysł zegarkowy był zły - jest kompletnym ignorantem, lub ma jakąś dysfunkcję na bazie ideologicznej.
Co innego to białoruskie "cudo" - jest to tani koń roboczy, pewnie zamiennie stosowany ze standardowym chińczykiem na 17 kamieniach - Łucz używa chińskich werków od dawna.
Cholera... na pierwszy rzut oka wygląda jak wariacja ogólnego układu konstrukcyjnego mołni... tylko po wycięciu 99% funduszy.....
Jeden z paskudniejszych werków jakie miałem okazję ogladać. Ale ciekawostka to niewątpliwie jest Gratuluję
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#9 Wysłany: 2011-03-04, 23:30
Mam też takiego Łucza, jak zegarmistrz zobaczył ten mechanizm to nie wiedział czy śmiać się czy płakać
To nie jest w sumie taki łatwy do zdobycia zegarek, jako ciekawostka do kolekcji może być
Ciekawe, czy Łucz produkuje jeszcze ten mechanizm, na swojej stronie internetowej nie mają w ofercie zegarków z tym werkiem.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#11 Wysłany: 2011-03-04, 23:40
Miałem kilka lat temu takiego Łucza i sprzedałem go ze względu na nie najładniejszy mechanizm, potem żałowałem, że się go pozbyłem i niedawno zanabyłem nowego, brzydki jest nieprzeciętnie ale jako ciekawostka w kolekcji musi być
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-03-04, 23:41, w całości zmieniany 1 raz