#1 Wysłany: 2011-01-28, 22:23 Imperiaistyczny szpieg - czy też prawowierna Kama :?:
Szanowne melepetosy
Wizytując przodujące w świecie kołchozy, widziałem wiele przykładów przodującej wszędzie nauki radzieckiej Były i maciory ważące pół tony, były i byki większe od słonia, wszystko było, u nas, w Czernobylu
Ale takiego cuda, to daje wam słowo honoru komsomolca - nie widziałem
Co oczywiście oznacza, że nie imiejut ono anałogow w mirie
Rozbierałem otóż dzisiaj Kamę. Kama swoje lata ma, ale jak wiadomo - w starym piecu diabeł pali, to i nie wstyd rozebrać, i podotykać tu i tam
Moje prawe, komsomolskie serce zamarło, gdy, po delikatnym rozebraniu, zgodnie z Instrukcją Służbową 45323/6, zobaczyłem taki obraz :
Myślę sobie - przebrzydły imperialista skrwawionymi nożycami, za przeproszeniem, uriezał tę tarczę sławiącą dobrobyt w Kraju Rad
I wtedy mój sokoli wzrok, sposobny istriebitielom Sowietskogo Sojuza - zauważył taki oto kolejny element wrogiej propagandy :
Patrzę mym przenikliwym spojrzeniem zdolnego enkawudzisty dalej, i tutaj zagnieździło się ziarno zwątpienia ...
Wszystko do siebie pasuje ...
Koperta ma wewnątrz przefrezowanie, w które wchodzi drut jak w bezelu Amfibii. Drut ma 3 wypiętrzenia. Ring mocujący ma ścięcia, tarcza ma ścięcia. O ten drut zaczepia się zakręcany dekiel. Sprawdziliśmy z Kadariusem wszystkie Kamy, równoległe Pabiedy i całe tałałatajstwo. Nie ma takich rozwiązan nigdzie ....
Widział to ktoś kiedyś gdzieś
Chyba zacznę rozkręcać swoje z ciekawości Nie widziałem takiej, ale... nie wszystkie co się po domu walają były rozbierane.... aż musze poszukać. Widząc pierwsze zdjęcia pomyslałem, że ta tarcza to siakiś wybrak...
Ciekawy zegareczek
Moja robocza teoria jest taka, że może to być koperta "przejściówka". Kama, jak wiemy, miała charakterystyczny dekiel i sposób jego zamykania. Może dla uproszczenia, wychodziły takie same koperty dla nich i dla Pabied, a żeby ten dekiel się zamykał - był właśnie ten drut ... Musze obejrzeć koperty równoletnich Pabiedek. Gdyby któryś z was miał na tapecie - to rzućcie proszę też okiem. Lata, z werku wnoszę, 1955-1957. Czy mają fres we wnętrzu koperty
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#11 Wysłany: 2011-01-29, 21:39
ALAMO, anałogi są ino są odseparowane od zdrowego społeczeństwa celem reedukacji, a nad ich bezpieczeństwem czuwa speckombryg. Nu u mienia toże takaja Kama - na zawtra budziesz miał fotki z digitalcamera Towariszcz!