#4 Wysłany: 2009-08-15, 14:39
Duża data bardzo mi pasuje, mam taką w kwarcowej adriatice i chyba właśnie za to tak lubię ten zegarek . Nowe modele Sea-gull 'a robią wrażenie, co prawda diver podoba mi się najbardziej, ale za tego też bym się nie obraził 8)
Wiecie co do mnie dotarło ? Że w przeciwieństwie do np. sszwedo, ja kompletnie na datę nie zwracam uwagi - na każdym mam inna, i tego w zasadzie nie reguluję. Tymczasem istota "big date" jest ... data Wiec nie wypada by była niepoprawna! Jednym słowem, zegarki mi się podobają, ale musiał bym zmienić swoje podejście. Czy sądzicie że powinienem to z jakims specjalista skonsultować ... ?
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#10 Wysłany: 2009-08-20, 10:22
Ja tam do wszystkiego podchodzę z zegarmistrzowską precyzją, dlatego datę ustawiam chociaż wcale z niej nie korzystam, a w Twoim przypadku Alamo toż to grzech pierworodny, zegarkomaniak a zegarka nie ustawia co sobie o Tobie ludzie pomyślą
Już o mnie myślą że jestem manipulator, malwersant, cham, cynik, działający z niskich pobudek łajdak, a nade wszystko - że wogóle nie kumam jak należy być miłośnikiem zegarków. Teraz dojdzie do tego jeszcze powszechne zgorszenie, że sobie daty nie ustawiam. W zaufaniu mogę też dodać, że sobie ją sprawdzam, o tempora, w komórce ... Nie ma już dla mnie ratunku - jestem na równi pochyłej, i to tylko kwestia czasu ...
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#12 Wysłany: 2009-08-20, 11:16
No nie Alamo, nie pękaj, musisz być twardy a nie "mniętki"
szeryf [Usunięty]
#13 Wysłany: 2009-08-20, 18:28
Dla mnie aktualna data jest równie ważna co sama godzina. Znać ją muszę - z przyczyn raczej zawodowych - każdego dnia. Dlatego preferuję i raczej wybieram zegarki z datownikiem. Przy tej okazji przemknęło mi przez myśl, iż ST-19 nie ma niestety daty, w przeciwieństwie do 3LZF2...
Kurcze, za dużo tego mam żeby się martwić A co gorsza - większość to 20-50cio letnie staruszki, nie wypada ich "jeździć" zmieniając datę jeśli zakładam każdy średnio 1 raz na rok ... Metodą jest kupowanie bez datowników ...