Trudno z nimi zamówienie uzgodnić, zegarki wysyłają po kilkukrotnym przypomnieniu i po miesiącu albo dwóch i do tego jeszcze zupełnie inaczej niż klient chciał.
#90 Wysłany: 2011-02-07, 14:03 WenPing i GongWei czyli zakupy od bliźniaków
Cześć!
Pewnie jest w wśród nas kilku, którzy miewają dylemat czy zamówić od Wen Pinga czy z Manbushije. Oferty w zasadzie bliźniacze, ceny w większości niemal identyczne, różnica w koszcie wysyłki (rzędu 1$) oraz w prowizji od PayPala (u Wenpinga) lub jej braku (u Gong Weia).
Zadajemy sobie więc pytanie, który ma lepsze zegarki, albo który zrobi lepsze quality check przed wysłaniem....
Otóż moja domniemana odpowiedź brzmi - żaden! Albo jeszcze lepiej - nie ma żadnej różnicy.
Moja teoria jest taka, że obaj to jedynie dystrybutorzy, którzy nawet osobiście nie wysyłają tych zegarków. Działają na zasadzie dropshipping'u (A CO TO? <-klik) a zegarki wysyłane są z tego samego miejsca - od producenta lub jakiegoś hurtownika.
Pakowanie - identyczne. Sposób adresowania - identyczny.
Dziś odsyłam zegarek od Manbushije bo ma coś tam nie teges. Gong Wei podał mi dokładnie ten sam adres do wysyłki co tutaj innemu koledze podał Wen Ping:
pikuas napisał/a:
Właśnie dostałem od Wen Pinga wiadomosc, w ktorej prosi o przeslanie wadliwego zegarka.
Otrzymałem od niego adres ale za cholere nie moge zrozumiec co jest co w tym adresie (wiadomo - poza tymi oczywistymi podpisanymi fragmentami)
" GuangDong GuangZhou
Bai Yun Qu Luo Chong Wei
Fu Li Tao Yuan No.C10-2305 Shi " ?
country: China
Postal Code:510000
TEL:86-13995519401
Tak więc mój wniosek jest jeden - wszystko jedno u którego zamówimy szanse na to, że zegarek przyjdzie w 100% ok, czy nie są dokładnie jednakowe. Zamawiajmy więc tam gdzie taniej (jeśli jest jakaś różnica) albo tam gdzie lubimy.
ps. osobiście zaczynam się skłaniać ku Manbushije - strona internetowa chodzi ładnie pod Firefoxem, można od razu dokonać płatności PayPal, można dodawać zegarki do ulubionych, brak prowizji od płatności PayPalem, bardzo dobra komunikacja mailowa (gość odpowiedział mi w niedzielę w czasie CNY )