Pomógł: 21 razy Dołączył: 27 Wrz 2010 Posty: 4180 Skąd: mam wiedziec?
#47 Wysłany: 2011-01-10, 11:07
jerry napisał/a:
Jak kupujemy homarka PAMa to też wiernej kopi oczekujemy nie? (poza napisem rzecz jasna...)
No niekoniecznie taka kolej rzeczy, mi sie najpiew spodobaly homary a'la Pam w necie a dopiero za jakis czas dowiedzialem sie, ze niejaki paniera oficin kopiuje te homary, dorabia przywieszki, wrzuca srubowkret, kasuje kilka k$ i mowi, ze oni byli pierwsi
Mnie inetersuja mechanizmy, ksztalty i zabawa z posiadania/noszenia. Marki jako wyznacznik czegokolwiek mnie praktycznie nie interesuja jak narazie.
pzdr
strix
Ostatnio zmieniony przez strix 2011-01-10, 11:08, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#48 Wysłany: 2011-01-10, 11:07
Blaz napisał/a:
No nie sądzę, żeby tak było. Mało kto tu kojarzy, że to Cartierem pachnie.
Może i tak, ale na pewno motywacją chińców w zrobieniu właśnie takiego dokładnie zegarka było skopiowanie Cartiera, więc nie ma co grymasić, a po co to, a dlaczego taka osłonka, mogli inną zrobić itd.
Jest jak ma być, no a jak się nie podoba - to pretensje do ogryinału - słiskłality trza kierować
Blaz [Usunięty]
#49 Wysłany: 2011-01-10, 11:18
Przemku, wierzę, ale wierzę też w dobry gust.
Jerry, tak masz rację, ale kamyk mogli sobie darować.
strix napisał/a:
jerry napisał/a:
Jak kupujemy homarka PAMa to też wiernej kopi oczekujemy nie? (poza napisem rzecz jasna...)
Marki jako wyznacznik czegokolwiek mnie praktycznie nie interesuja jak narazie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 28 Paź 2010 Posty: 2327 Skąd: Wrocław
#53 Wysłany: 2011-01-21, 09:38
Dopóki nie zniknie z tarcz w Tao Germany to żadnego zegarka od nich nie kupię, bo strasznie on mnie drażni.
Powinni zrobić ten napis taki wielki dookoła, zamiast indeksów godzinowych .
Ostatnio zmieniony przez irek1981 2011-01-21, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#57 Wysłany: 2011-01-21, 12:11
Oni mają jakąś obsesję na punkcie tych napisów.
Z drugiej strony - chodzi im o zdobycie szerokiego kręgu odbiorców, a dla laików takie "Germany" na tarczy może dawać poczucie prestiżu i elitarności. Bazując na takich jak my, pasjonatach, biznes nie miałby racji bytu.
Swoją drogą, ciekawym, czy Tao jest w stanie nas jeszcze czymś zaskoczyć? W sensie opatrzenia tarczy jakąś "ciekawostką"
Czino [Usunięty]
#58 Wysłany: 2011-01-21, 15:30
Jak tak dalej pójdzie to zaczną walić napisy typu "swiss","swiss movt","swiss made" etc.