Zaczyna mnie poważnie martwić ta maniera z NH25 ... Znaczyłoby to, że albo podmioty litewskie mają problem z pozyskaniem werków z Wostoka, albo że Wostok ma problem z produkcją werków ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#8 Wysłany: 2011-01-20, 21:54
ALAMO napisał/a:
Zaczyna mnie poważnie martwić ta maniera z NH25 ... Znaczyłoby to, że albo podmioty litewskie mają problem z pozyskaniem werków z Wostoka, albo że Wostok ma problem z produkcją werków ...
Było sporo narzekań na werki Wostoka montowane w VE. Być może poszli na łatwiznę i wybrali w ich mniemaniu lepszy i mniej awaryjny mechanizm (a być może i tańszy), co da spore oszczędności na serwisie posprzedażnym. Ale czy to jeszcze jest rosyjski zegarek?
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#9 Wysłany: 2011-01-20, 22:15
Na GMT ktoś pisał, że ten pomysł ładowania mechanizmów Seiko do VE wypłynął od polskiego dystrybutora. Co do mechanizmu, ja mam swoje zdanie i wcale nie uważam że Wostok jest gorszy od Seiko. W pewnych kwestiach Wostok przewyższa seiko, a niedbalstwo przy składaniu to problem obu firm. Obecne seiko, to nie ta jakość co kiedyś, tak więc te nowe VE też nie będą bezawaryjne.
Co do wyglądu Rocketa, może być ale nie ma szału.
Z VE najbardziej podobają mi się stara Energia i najnowszy TU.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!