Certyfikaty będą takie same dla każdego zegarka, BO TAK
Nie przewiduje się także ręcznej kaligrafii, gładzenia dekla językiem za dopłatą, oraz umieszczania pod deklem próbki DNA twórców, na życzenie.
Jak powiedział Sylwek - być może zrezygnujemy z ncicków na deklach, bo NIEKTÓRE mogą nie wejść. A chcemy by było to wystandaryzowane i powtarzalne, a nie żeby jeden miał, inny nie, jesen mniejsze, drugi większe itp. To się jeszcze zobaczy.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#78 Wysłany: 2011-01-12, 11:34
Zostało uzgodnione, że na certyfikacie ma być:
Świadczę niniejszym, że czasomierz P.11c o numerze ....... z liczby 60,
opatrzony dedykacją .............
jest oryginalnym Zegarkiem Forumowym „China Watches”,
wykonanym dla uczestnika o nicku ..............
Dedykacja to jest to co ma być na dekielku, myślałem że jest to jasne (w pierwotnej wersji certyfikatu była mowa o tekście), a certyfikat jest (ma być) tylko powtórzeniem tego co na zegarku, tego co go identyfikuje a więc numeru limitacji i dedykacji (tekstu na deklu - jeśli macie lepsze określenie napisu na deklu, chętnie zmienię). Lista może służyć zarówno określeniu napisów na zegarku jak wpisów w certyfikacie, przecież nie mogą być różne - a że zajmuję się certyfikatami, więc i taką listę staram się stworzyć (niezależnie od napisów na deklu tekst na certyfikacie musi być dostosowany do konkretnego przypadku).
Może istotnie spowodowałem zamieszanie słowem "dedykacja" w znaczeniu "napis na deklu".
Jeśli tak - przepraszam. Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne (proszę o ewentualne korekty na PW)
W świetle powstałych w międzyczasie postów Nadszyszkowników Svedosa i Alamo wszystko co napisałem staje się nieaktualne (także wszelkie listy, inne od oficjalnej listy zapisów, umieszczonej w osobnym temacie). Tekst na certyfikacie (ostatnie zdanie) przybiera postać:
jest oryginalnym Zegarkiem Forumowym „China Watches”.
Certyfikat będzie jednakowy dla wszystkich, a numer wpisany ręcznie (przez Twórców)
I to by było na tyle.
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-01-12, 11:45, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#79 Wysłany: 2011-01-12, 11:40
...wzystko jasne, tylko teraz, jeżeli na deklu nic nie będzie, to się mija z celem.
...faktycznie lepiej będzie ujednolicenie tego wszystkiego. Bez "dedykacji". Po prostu:
wykonanym dla uczestnika o nicku ..............
...każdy będzie miał tak samo i już. Różnica tylko w nicku. Jeżeli wypali tekst na deklu to wtedy bedzie można wprowadzić zmiany. Warto poczekać do ostatecznej wersji.
Edit:
...uważam, że informacja o nicku powinna się znaleźć na certyfikacie, nawet, jak nie będzie go na dekielku
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-01-12, 12:31, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#80 Wysłany: 2011-01-12, 11:46
Sprawa z nickami na deklu jest praktycznie przesądzona, w większości przypadków po prostu nicki się nie zmieszczą, a ilość miejsca na taki wpis jest ograniczona. ze względu na powtarzalność nie chcemy zmniejszać czcionki bo to nie wygląda dobrze. Zatem w miejscu gdzie jest na dzień dzisiejszy nick pojawi się kolejny numer limitacji którą przeniesiemy z miejsca obok silnika PZL-ki, być możne dodamy tekst Edycja limitowana 01/60 i tak dalej.
Sam nick może pozostać na certyfikacie, bo tam jest dużo miejsca.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#81 Wysłany: 2011-01-12, 11:49
Też mi żal informacji o nicku uczestnika, ale co z zegarkami robionymi "dla kumpli", Kumotrami zmieniającymi nicki itp. "Dla tocznosti wyczerknut' " jak mówią Francuzi (dla nie znających francuskiego tłumaczenie - "Dla ścisłości - wykreślić")?
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-01-12, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#84 Wysłany: 2011-01-12, 11:59
Też mi szkoda nicków, ale jak to będzie wyglądało kiedy na każdym deklu będzie coś innego, a nam chodzi o zachowanie powtarzalności, żeby każdy otrzymał mniej więcej, a raczej więcej to samo.
I mnie się wydaje, że numer limitacji na zegarku w zupełności wystarcza.
Ale na certyfikacie bym jednak widział informację dla kogo wykonany - i tu wedle uznania Nick lub imię i nazwisko.
#89 Wysłany: 2011-01-12, 13:40
Jeśli taka będzie ostateczna decyzja, tekst na certyfikacie może być:
wykonanym dla ...... (i tu może być nick albo kto będzie wolał podane imię i nazwisko).