Gratki! Też się przymierzam
Jaki kolor tarczy? Czarny czy szary?
Gdzie kupowałeś?
Widziałem już zdjęcia, gdzie obwódka datownika jest srebrna i czarna - tak jak w Twoim.
Czarna mi bardziej podchodzi.
Też się zakochałem w moim od pierwszego wejrzenia.......................
Dopóki nie przybyła mu konkurencja.........................
Jednak nasze stosunki ochłodziły się odkąd zaczął okazywać trywialny pogląd na temat dokładności chodu...........................
Mianowicie kiedy leży wśród swych braci to jeszcze można go poskromić, a gdy tylko znajdzie się na ręku to zaczyna dokazywać i wywija +1,5 min na dobę, melancholik cholerny !!!
Mało tego, gdy w zeszłym tygodniu dostąpił zaszczytu i pojechał ze mną na narty, to w ciągu 2 godzin jazdy zrobił + 2 min. !
Natomiast jego biały brat noszony codziennie do garniaka chodzi punktualnie. Gdy po ok. tygodniu chciałem dać mu reprymendę, bo zauważyłem symboliczne + 5s., zaczął sam z siebie zmniejszać różnicę do +1s. !
A co najśmieszniejsze oba posiadają ten sam jednomostkowy mechanizm.
A może ukaram go zdjęciem wahnika ?
Ostatnio zmieniony przez zlomiarz 2011-01-04, 23:44, w całości zmieniany 1 raz
kurde mam ten sam problem, jak lezy na polce to jest ok, na rece od rana do wieczora potrafi zrobic +4min. Jeden zegarmistrz powiedzial ze wychwyt jest na wykonczeniu i dodatkowo balans nie pracuje w jednej plaszczyznie, drugi powiedzial ze sie wlos skleil. Ktory jest blizej prawdy i co moze byc przyczyna takiego zachowania?
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#102 Wysłany: 2011-01-08, 22:35
Ja obstawiam suchą sprężynę. W bębnie pewnie nie ma ani kropli oliwy. Miałem już tak w trzech automatach (przyspieszanie podczas noszenia zegarka) - w tym jeden ST25 i oliwienie pomogło.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-01-08, 22:36, w całości zmieniany 1 raz