Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#7 Wysłany: 2010-12-29, 18:59
Kup wołne makro,to jest dopiero obiektyw!
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
#12 Wysłany: 2010-12-29, 23:08
tkpoz napisał/a:
buran napisał/a:
Kup wołne makro,to jest dopiero obiektyw!
Szukam od jakiegoś czasu dobrego egzemplarza, ale mam jakoś pecha, zawsze za późno.
Mimo, że nie bardzo lubię współczesną produkcję rosyjską, to ten, który prezentujesz jest bardzo fajny. Gratki!
A propos obiektywu Wołna, to właśnie ją w tym tygodniu nabyłem Tak się akurat przypadkowo złożyło... Te zdjęcia nowych nabytków, które zaprezentowałem wczoraj, to właśnie pierwsze próby, robione z ręki. Więc jeszcze testuję i mam nadzieję, że wkrótce uda mi się ogarnąć ten obiektyw.
Mimo, że nie bardzo lubię współczesną produkcję rosyjską, to ten, który prezentujesz jest bardzo fajny. Gratki!
A propos obiektywu Wołna, to właśnie ją w tym tygodniu nabyłem Tak się akurat przypadkowo złożyło... Te zdjęcia nowych nabytków, które zaprezentowałem wczoraj, to właśnie pierwsze próby, robione z ręki. Więc jeszcze testuję i mam nadzieję, że wkrótce uda mi się ogarnąć ten obiektyw.
Opanujesz tą sztukę z czasem, ja mam nadal problemy z moim Super Takumarem 1.4/50mm wystarczy głębszy oddech i na przysłonie 1.4 tracę ostrość w punkcie
Statyw, kumotry, zaprawdę powiadam wam
Ja dziś kliknąłem pierścienie makro pod M42, i przejściówkę "gupiom" - zepnę jednego Heliosa na stałe w opcji makro manual.