Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#17 Wysłany: 2010-12-22, 10:31
Sztuka nowoczesna kojarzy mi się z instalacjami typu góra kartofli na środku sali, a w kącie krzesło bez jednej nogi. Mam prawo nie zachwycać się dokonaniami takiego "artysty". Może tego nie rozumiem, a może to on ma skrzywiony gust.
Odnośnie tego zegarka. Koperta jest poprawna ale narośl wokół koronki mi sie bardzo nie podoba. Tarcza i wskazówki są wtórne - nic nie wnoszą, widziałem takich wiele. Ot choćby w PRS-3 ale tam reszta zegarka wygląda dużo lepiej. Kolory są nie z mojej bajki - w zasadzie tylko pomarańczowa wersja jest dobrze skomponowana, ale nadal wyklucza ją koperta. Dlatego nie interesuje mnie ten zegarek bez wzgloędu na cenę.
_________________ Foch und Ch.
Blaz [Usunięty]
#18 Wysłany: 2010-12-22, 10:36
kubama napisał/a:
Sztuka nowoczesna kojarzy mi się z instalacjami typu góra kartofli na środku sali, a w kącie krzesło bez jednej nogi. Mam prawo nie zachwycać się dokonaniami takiego "artysty". Może tego nie rozumiem, a może to on ma skrzywiony gust.
Kuba, nie rozumiesz istoty sztuki nowoczesnej. Polega ona na tym, że Ty musisz się domyślić, iż jest to sztuka. Najlepiej pod wpływem perswazji (czasami wręcz cielesnej) jakiegoś krytyka sztuki.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#19 Wysłany: 2010-12-22, 10:56
Takiemu krytykowi zawsze mogę zaproponować sztukę nowoczesną w moim własnym wykonaniu. Taki performens, taniec, podskoki, poklepywanie przyjacielskie po plecach i policzkach itp. Będziepanzadowolonny ... na OIOMie
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#20 Wysłany: 2010-12-22, 23:33
mnie ze sztuką nowoczesną kojarzy się drzewko marihuany posadzone w muszli klozetowej Parę lat temu widziałem takie coś w telewizji, i mówili że to sztuka nowoczesna
paranoja
w każdym razie użycie muszli klozetowej jako doniczki było całkiem pomysłowe
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#22 Wysłany: 2010-12-30, 23:56
pomarańczowy i żółty .... supppperr !
#23 Wysłany: 2010-12-30, 23:57
Karol Kłósek napisał/a:
mnie ze sztuką nowoczesną kojarzy się drzewko marihuany posadzone w muszli klozetowej Parę lat temu widziałem takie coś w telewizji, i mówili że to sztuka nowoczesna
paranoja
Modern Art = "I could do that" + "Yes, but you didn't"
I tyle w temacie
Ten z czarną tarczą jest całkiem fajny. Kolorowe fuj.