Jednym z najczęściej wymienianych jeszcze na Kizi, był łódzki Annopol.
Aktualna cena wynosi 50 PLN (taką ofertę ostatnio od nich dostałem), w cenie jest chromowanie oraz polerowanie dekla, jeśli jest stalowy. Termin realizacji do 14 dni. Co do warunków, jakie powinna spełniać przesyłana koperta, to cytuję ich maila:
Cytat:
Koperta musi byc gola, tzn. bez szkla, teleskopow, kominka, w ktory wchodzi walek oraz bez teleskopow. Innych nie przyjmujemy.
Przesyłkę powrotną proponują kurierem za 20 PLN. Płatność (co mnie zdziwiło) odbywa się na podstawie faktury, którą dostaje się w przesyłce w pochromowaną kopertą, w terminie 7 dni.
Janek - MirekL przy okazji piaskowania maryśki wspominał, że robi różne cuda z zegarkami, (polerka, szczotka, powłoki, ceramika itp.) Nie wiem czy chromowanie konkretnie też, ale napisz do niego
Ale może ci Bartek zawsze te porcelankę wypiaskować ...
tara [Usunięty]
#10 Wysłany: 2011-09-23, 17:18 Chromowanie kopert
Wrzuciłem dziś Skippera do nowych nabytków. Wyląda jak obraz nędzy i rozpaczy. Po wyjęciu z kopery miałem dylemat czy go zostawić czy nie. Teraz mnie znowu naszło, że chcę go zrobić na błysk. Czyszczenie, smarowanie itp, wiadoma sprawa, ale tam dodatkowo koperta jest w stanie fatalnym (przetarcia). Chciałbym ją pochromować. Na Allegro ogłasza się jakaś firma, ale chiałem się dowiedziec jak u nich z jakoscią.?Generalnie szukam polecanych fachowców lub koperty do Skippera.
Ostatnio zmieniony przez tara 2011-09-23, 17:23, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#12 Wysłany: 2011-09-29, 08:08
No i się doczekałem Ten psich wielkanocnych jajec błysk ... kruca bomba
Koperty po takim chromowaniu nie da się, a przynajmniej ja nie potrafię, focic. Jest jak lustro. Piękna robota.
60zł (w tym 10zł za przesyłkę) mnie to kosztowało i mam w planach chromowanie Orisa, tym bardziej, że zamówiłem do niego nowe koronki i przycisk.
Jedna uwaga - jeżeli koperta posiada jakieś wykończenie, szczotkowanie, szlif słoneczny to trzeba to dokładnie opisać w zleceniu bo zrobią tak jak w moim przypadku. Koperta została dokładnie wypolerowana. Moja wina, a nie firmy. Dobrze, że nauczyłem się na Poljocie, a nie na Orisie Rozmawiałem dziś z nimi w tej sprawie. Jak jest takie szczotkowanie czy coś, to trzeba im to opisać, a oni sprawdzają co mogą z tym zrobić, czy da się to utrzymać i ustalają szczegóły telefonicznie.
No to podsumowując jespanzadowolony i niedługo Oris leci na chromy do Łodzi.