Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#47 Wysłany: 2009-10-03, 22:56
Jeszce ciepły link do tematu na WUS , porównanie Claro888 i ST-16, można wyciągnąć ciekawe wnioski, gołym okiem widać że te dwa mechanizmy są identyczne.
Maro to kłamca, oszczerca, i ladaco ! Będę bronił słismejda jak niepodległości Urugwaju!
andre [Usunięty]
#53 Wysłany: 2009-10-03, 23:23
Mogłbyś napisac i podziekowac Lysanderowi i podesłac linka do naszego forum.Moze maja cos ciekawego co by nam podesłali? No i moze link do naszego umieszcza u siebie?
jabberwocky [Usunięty]
#54 Wysłany: 2009-10-14, 20:39
ALAMO napisał:
Ile kosztuje ST16 w hurcie? 10 euro ...? To znaczy że jakiś uprzejmy szwajcarski jegomość musi nad nim spędzić pół godziny pracy ... Akurat tyle co przetestować i zrobić przegląd ...
EDYTA : doczytałem że jednak roboczogodzin się do tego nie liczy, więc wychodzi na to że jakieś elementy muszą być modyfikowane przez Semag lub przez niego wytwarzane.
Tak, wiem, odgrzewam suchara. W .ch studentowi na praktyce płaci się ~20CHF/h. Spodziewam że zegarmistrzowi więcej :>
Jestem ciekaw czy tym, którzy kupują Adriaticę z Claro, mówią co tak naprawdę nabywają...
przynajmniej Mirek R. z kizi nie błąka sie w zeznaniach na temat
claro w A.
i ma racje bo to dobry i w miare tani werk
Bardzo tani.
Nie ma specjalnej konkurencji w tej klasie, po prostu.
Rosyjskie automaty z Vostoka są blisko 2x droższe. W sesie gołego mechanizmu w cenach takich półdetalicznych Dla dużego odbiorcy to nie wiem, ale może się okazać że będzie jeszcze większa róznica...