Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 31 Sty 2012 Posty: 818 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 2021-07-09, 07:30 Teleskopy, paski do smartwatchy, pytania zaczepno-obronne
Witajcie Kumotrzy,
przeszukałem 2 pierwsze strony działu i nie znalazłem podobnego tematu - przepraszam jeśli jednak założyłem duplikat.
Mam takie pytanie zaczepno-obronne: dlaczego paski do smartwatchy mają często łaste do zakładania i zdejmowania (bez narzędzi) teleskopy, zaś w paskach do tradycyjnych zegarków to trudno uświadczyć? Na chłopski rozum, to raczej fani zegarków tradycyjnych lubią zabawę w "butik" i zbierają paski...
zdrawki
_________________ Dżentelmen z bardzo cienkim czubkiem.
Pomógł: 22 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2467 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 2021-07-09, 11:25
Bo prawdziwy fanatyk zegarków gardzi prostymi rozwiązaniami, a do zmiany pasków ma stosowne narzędzie
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14435 Skąd: Gliwice
#4 Wysłany: 2021-07-09, 11:38
Wiele 'lepszych' zegarków ma skręcane teleskopy, a wtedy konieczność wyjecia z paska teleskopu z takim wystającym czymś to wiecej roboty i potencjalne uszkodzenie samego paska...
Pomógł: 22 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2467 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 2021-07-09, 13:18
ALAMO, na stos!!!!
A teraz, jak to mówią urolodzy,"odłóżmy jaja na bok" - to jest bardzo fajne rozwiązanie. Oczywiście nie nada się do wszystkich zegarków, tak jak wskazał Machu, ale przy standardowych mocowaniach umożliwia wszystkim śmiertelnikom łatwą wymianę paska
[ Dodano: 2021-07-09, 14:23 ] hulelam, ja też nie mam jakiegoś wypasionego narzędzia - mam stosik kinckich narzędzi, które dorzucają do każdej możliwej przesyłki "zegarkowej" . Na szczęście paski rzadko zmieniam to te jednorazówki nie zdążą się zużyć i zawsze jakaś jest pod ręką
Ostatnio zmieniony przez bandi 2021-07-09, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Bo prawdziwy fanatyk zegarków gardzi prostymi rozwiązaniami, a do zmiany pasków ma stosowne narzędzie
[ Dodano: 2021-07-09, 18:26 ]
Machu napisał/a:
Wiele 'lepszych' zegarków ma skręcane teleskopy, a wtedy konieczność wyjecia z paska teleskopu z takim wystającym czymś to wiecej roboty i potencjalne uszkodzenie samego paska...
Te skręcane teleskopy są po to, żebyś gwinty zrywał
Tak po prawdzie, to jest jakieś tam rozwiązanie, i wuj znajet czy lepsze.
Te cypinderki do odciągania, są wkręcane. Jak się to nosi, to się lubia luzować, i odpadać, i gubić.