Pies czy kot?: kot
#121 Wysłany: 2021-04-13, 14:53
Pany, co u Misia? Zauważyłem że dawno nie kupiłem Gerlacha, a patrząc na ofertę zostały same które miałem, mam, nie podobają mi się, albo tourbillon za 8300
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
#123 Wysłany: 2021-04-13, 15:57
Ale którego roku?
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Doszedł kolor, zmienił się niebieski na ładniejszy niebieski, wypukły hesalit zamieniliśmy na płaski szafir, aluminiowa wkładka bezela zastąpiona przez ceramiczną, zdecydowaliśmy o jednej tylko wersji, kwarcowej, uznając że dla grupy docelowej dzieci/młodzież/dziewczyny automat jest potrzebny jak świni siodło.
W zasadzie czekamy na skoordynowaną dostawę, bo stawki przewoźników po covidku to jest jakiś absurd, poszły w górę po 200%.
To co finalnie wyszło w stosunku do prototypów, wersja ostateczna o "dostawowa" :
1. wkładkę bezela zamieniliśmy na ceramiczną,
2. szkło szafirowe zrównaliśmy z bezelem by lepiej zabezpieczyć je przed ew. uderzeniami,
3. zastosowaliśmy mechanizm kwarcowy M2035, i zrezygnowaliśmy z automatycznego,
4. dodaliśmy wersję w kolorze czarnym,
5. zastosowaliśmy tarczę wykonaną z opalizujacej masy perłowej.
6. do każdego zakupionego zegarka, zostanie dołożony gratisowy pluszowy miś.
7. z powodu potężnych problemów zaopatrzeniowych, nie mamy jeszcze pasków które miały być dla Misiów przeznaczone. W związku z tym, będą doręczone z paskami zastępczymi. Paski docelowe - z odpowiednią kolorystyka przeszycia, zmniejszoną długością raz delikatną klamerką, doślemy później za darmo.
#129 Wysłany: 2021-10-07, 08:33
Nowa koperta uniwersalna? Wygląda na coś co spokojnie przyjmie automat.
Dałoby się. Zrezygnowaliśmy z niego tylko dlatego, że to jest wada dla zegarka kobieco-młodziezowego. I w sumie całe szczęście, bo w tej chwili dostawy mechanizmów sa opóźnione o ... 8 miesięcy.