Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14435 Skąd: Gliwice
#1 Wysłany: 2020-11-27, 18:01 Wysyłka za pobraniem
Mam kupca na drobiazg z Olx (klamra), ale chce żebym wysłał za pobraniem. A ja nigdy nie wysyłałem...
Jak to zrobić najtaniej
Czy sa listy za pobraniem, bo na stronie poczty znalazłem tylko paczki (i to nie jest tanie jak za taki drobiazg) ?
Inpost sprawdziłem, jeszcze jakieś alternatywy?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1151 Skąd: Azjatycka Warszawa
#4 Wysłany: 2020-11-27, 19:21
DPD polecam, z promocjami obecnymi taniej niż poczta, w 95% sytuacji jest na drugi dzień, a i przy pobraniu szybciej kasa dociera do Ciebie (u mnie ostatnio dwa dni po dostawie, na poczcie zdarzało mi się że tydzień czekałem).
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 41 Dołączył: 11 Lut 2017 Posty: 1284 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 2020-11-27, 20:36
Teraz uruchomili przesyłki olx. Może warto spróbować? Ostatnio zapłaciłem 10zł za przesyłkę książki do paczkomatu. Dla kupującego powinno być to bezpieczne bo rozumiem boi się przelać z góry na konto?
Teraz uruchomili przesyłki olx. Może warto spróbować? Ostatnio zapłaciłem 10zł za przesyłkę książki do paczkomatu. Dla kupującego powinno być to bezpieczne bo rozumiem boi się przelać z góry na konto?
Jest podobno sporo wałków z tymi wysyłkami olx
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
#8 Wysłany: 2020-11-27, 23:29
Podszedłem na pocztę na dworcu bo akurat w centrum byłem...16,50 najtańsza vs. 15,85 inpost, taniej chyba nie będzie
Jest podobno sporo wałków z tymi wysyłkami olx
Ale tu akurat, oszukują sprzedających.
No to przecież Machu jest sprzedający
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
#12 Wysłany: 2020-11-30, 09:27
Sprawdziłem polecane wyżej i niestety nieco drożej, poszło pocztą ale to kupujący więcej zapłaci skoro chciał koniecznie pobranie
Dzięki za odp
[ Dodano: 2020-12-03, 19:05 ]
Tym razem poczta mnie zaskoczyła szybkością działania - nadałem przesyłkę w pon rano, po niecałych 24 godz dotarła do nadawcy w Warszawie A dziś w południe zaksięgowało mi kasę na koncie
Ostatnio zmieniony przez Machu 2020-12-03, 19:05, w całości zmieniany 1 raz