Fakt nie przeczytałem pierwszego posta....po prostu wydawalo mi sie ze nikt tego zegarka wczesniej nie oglądał bo wyszperałem go przypadkowo.
Ale widać po was nie ma już co zbierać w internecie....nawet mrówki by zdechły z głodu
Zrobiłem strzał życia...wkleiłem zupełnie przypadkowo zdjęcie do wątku który właśnie o tym był ....to jakiś znak z niebios.
Zwróciłem uwagę na napisy na tarczy sugerujące że w środku będzie siedział....okropny wadliwy i przaśny mechanizm znany z vostoków za 100zl :] .....co z tego że koperta fajna ( perfumeria) itd jak wnętrze to szambo.
Ostatnio zmieniony przez Roscosmos 2010-11-18, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Fakt nie przeczytałem pierwszego posta....po prostu wydawalo mi sie ze nikt tego zegarka wczesniej nie oglądał bo wyszperałem go przypadkowo.
Ale widać po was nie ma już co zbierać w internecie....nawet mrówki by zdechły z głodu
Zrobiłem strzał życia...wkleiłem zupełnie przypadkowo zdjęcie do wątku który właśnie o tym był ....to jakiś znak z niebios.
Zwróciłem uwagę na napisy na tarczy sugerujące że w środku będzie siedział....okropny wadliwy i przaśny mechanizm znany z vostoków za 100zl :] .....co z tego że koperta fajna ( perfumeria) itd jak wnętrze to szambo.
Mówią, że złośliwość jest cechą ludzi inteligentnych
A ta moja, to taka delikatna zaczepka podrupkarko-spamerska
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#39 Wysłany: 2010-11-18, 13:23
Roscosmos napisał/a:
okropny wadliwy i przaśny mechanizm znany z vostoków za 100zl
a goła Eta to "Skarb Narodów", imho wolę już tego kapryśnego wostoka .
#40 Wysłany: 2010-11-18, 14:07
Rudolf napisał/a:
Roscosmos napisał/a:
Absolutnie żaden skarb...w dodatku za droga.
Rosjanie jak chcą to potrafią....Gdyby kazali im dziś poprawić ten mechanizm bo miały by go dostać jakieś oddziały wojskowe to zrobili by z tego arcydzieło bezawaryjności....ale niestety bez zamówienia rządowego to i jak oleju zabrakło bo Sierjoża zapomniał skoczyć to się składa. Ale to jeszcze pół biedy....mechanizm ten to najgorszy ruski mechanizm...nieprzemyślany....a tłuką go i tłuką...zmieniają koperty...tarcze a w srodku ciągle truchło. Naprawdę lubię ruskie zegarki...lubię design vostoków ale te mechanizm mnie odstrasza.
Ostatnio zmieniony przez Roscosmos 2010-11-18, 14:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#41 Wysłany: 2010-11-18, 14:11
mam 3 takie werki wostoka i wszystkie odpukać w niemalowane puk puk zdjełano w pariadku
#42 Wysłany: 2010-11-18, 14:23
Rudolf napisał/a:
mam 3 takie werki wostoka i wszystkie odpukać w niemalowane puk puk zdjełano w pariadku
No to miałeś zwyczajne/niezwyczajne szczęście . Ja miałem i niestety nie był w pariodku.
Mimo to głupi dzisiaj zamówiłem kolejną amfibię na tym dziadostwie mam nadzieję że przez pomyłkę go nasmarowali w fabryce a tokarz był trzeźwy
może ten mechanizm nie jest szczytem sztuki zegarmistrzowskiej, ale z moich 6 zegarków na nim tylko jeden przestał chodzić po fatalnym upadku na podłogę. Tak więc nie zgadzam się z tezą że jest to syf.
a nowy projekt bardzo mi się podoba, i jak tylko będzie produkowany, to się mocnonad nim zastanowię
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2010 Posty: 2913 Skąd: Gdańsk
#45 Wysłany: 2010-11-19, 21:18
Roscosmos napisał/a:
Rudolf napisał/a:
Roscosmos napisał/a:
Absolutnie żaden skarb...w dodatku za droga.
Rosjanie jak chcą to potrafią....Gdyby kazali im dziś poprawić ten mechanizm bo miały by go dostać jakieś oddziały wojskowe to zrobili by z tego arcydzieło bezawaryjności....ale niestety bez zamówienia rządowego to i jak oleju zabrakło bo Sierjoża zapomniał skoczyć to się składa. Ale to jeszcze pół biedy....mechanizm ten to najgorszy ruski mechanizm...nieprzemyślany....a tłuką go i tłuką...zmieniają koperty...tarcze a w srodku ciągle truchło. Naprawdę lubię ruskie zegarki...lubię design vostoków ale te mechanizm mnie odstrasza.
Przez dwa lata używałem dwie amfibie jako gshocka i złego słowa na ten mechanizm nie powiem