Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#1066 Wysłany: 2020-04-28, 17:47
Melepety, a może ma ktoś gdzieś w piwnicy, garażu czy na strychu bezel do G-2000, albo jakiś sprawdzony namiar na zakup takich w dobrej jakości i z dobrych materiałów. Coby się nie kleiły i nie kruszały po jakimś czasie?
Wiem stare to i nie bardzo modne, ale dla mnie bardzo ważne.
Miałem już jeden zamiennik ale rozsypał się w pył.
Foto poglądowe:
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Kumłoterstwo, ma ktoś pomysł na klamrę do GW5600? Przecież to, co dali oryginalne, to jakieś nieporozumienie. Póki co założyłem zamiennie czarną 22 mm, ale wygląda mocno tak sobie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#1068 Wysłany: 2020-06-01, 21:10
Z_bych napisał/a:
Kumłoterstwo, ma ktoś pomysł na klamrę do GW5600? Przecież to, co dali oryginalne, to jakieś nieporozumienie. Póki co założyłem zamiennie czarną 22 mm, ale wygląda mocno tak sobie
O czym Waść do nas rozmawiasz?
GW-5600 ma bardzo stylową i fajną klamerkę - o ile mówimy o GW-5600J, choć obstawiam że Waść o za-nabytym "lansiarskim" GW-B5600 rozmawiasz, jeśli tak to od zwykłego paska z jakiegokolwiek DW-6900 alboGWX-5600 czy innej kostki G-lide powinna Ci podejść
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2020-06-01, 21:14, w całości zmieniany 2 razy
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Mnie ona pasowałaby do cienkiego, eleganckiego paska. Do G, nawet najmniejszego, mnie nie pasuje
Coś innego bym chciał. Nie musi być jakaś super masywna, ale jakaś większa, z szerszą półeczką.
teraz założyłem taką, ale też do końca mi nie leży.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#1074 Wysłany: 2020-06-09, 06:45
beceen napisał/a:
kostka, czyli pewnie 5600 i pochodne
bluetooth
solar i radyjko (multiband)
wyswietlaz pozytywny (chyba ze negatyw tez dobry?)
znalazlem cos takiego, dobre bedzie? - ten zloty/zolty:
Jak Ci się podoba to nic nie stoi na przeszkodzie... Tyle że nie kumam po kiego grzyba Ci bluetooth w g-shocku? Bluetooth w "zegarku" zwykle służy po to żeby patrząc na zegarek wiedzieć co się dzieje w telefonie - w przypadku g-shocka to działa odwrotnie - patrząc w telefon wiesz co się dzieje w zegarku...
Ja bym brał zwykłego GW-M5610-1... Ewentualnie w klasykę bym poszedł i szukał jakiegoś DW-50XX co prawda radia i solara nie ma ale daty zmieniać nie musisz i czujesz że go masz na łapie bo cięższy...
Na 99% możesz sobie zmienić pasek na bransoletkę.
A co do negatywów, ja testowałem w strzech modelach (2 g i Protrek). Dla mnie negatywy są nieczytelne. Nie mogę odczytać godziny od jednego, szybkiego spojrzenia.