Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1151 Skąd: Azjatycka Warszawa
#31 Wysłany: 2020-05-19, 21:52
Jakies wieści dotyczące przesyłek? Ja zamowilem w kwietniu heimdallra 14 wyslali jako Global Express (yhy express) czyli EMS z tego co wiem i jak zgodnie z trackingiem 16 kwietnia wyszła z Chin tak sluch po niej zaginął...do miesiąca się nie martwiłem teraz zaczynam... (ostatnio wysylalem duzo rzeczy kurierami i DPD normalnie dostarcza w eu wszystko w ok. 4 dni)
qbapiasek mnie z 6 przesylek z Ali 5 przysłali po 3 miesiącach a jedna nie doszła w ogóle. Więc czekać pozostaje.
Tracking po wyjsciu z Chin milczał aż do awiza.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1151 Skąd: Azjatycka Warszawa
#35 Wysłany: 2020-05-20, 19:30
Cabi napisał/a:
qbapiasek mnie z 6 przesylek z Ali 5 przysłali po 3 miesiącach a jedna nie doszła w ogóle. Więc czekać pozostaje.
Tracking po wyjsciu z Chin milczał aż do awiza.
Tylko ze to kurde EMS, czyli jak by nie patrzeć jakaś forma kuriera. Wcześniej szlo to ok. dwa tygodnie z chin...
Czekam do końca tygodnia potem robię dym...tylko nie wiem komu ani gdzie
Pisz do nich to zadziałają. Z moim Heimdallr'em było podobnie, niby wyleciał ale nie ślad się urwał. Po miesiącu czekania napisałem prośbę o sprawdzenie co z paczką i odpisali, że wyślą nowy a tamten sobie znajdą... Po dwóch tygodniach dostałem zegarek, a tracking pierwszej przesyłki zniknął (znaczy, że chyba odzyskali zgubę).
#38 Wysłany: 2020-05-20, 21:46
Odin napisał/a:
Pisz do nich to zadziałają. Z moim Heimdallr'em było podobnie, niby wyleciał ale nie ślad się urwał. Po miesiącu czekania napisałem prośbę o sprawdzenie co z paczką i odpisali, że wyślą nowy a tamten sobie znajdą... Po dwóch tygodniach dostałem zegarek, a tracking pierwszej przesyłki zniknął (znaczy, że chyba odzyskali zgubę).
Dzieki bardzo za odpowiedź, tak mi się zdawało ze to jednak za długo jak na ten typ wysyłki, napisalem zobavzymy z jakim skutkiem (pewnie się covidem będą tlumaczyc...)
Edyta: "sorry sorry teraz tak jest, będzie niedługo..."
Druga wiadomość - "panie przeciez na stronie napisane ze przez covid jest kiszka i co pan chcesz..."
Z drugiej strony kupiłem seiko w Japonii wczoraj...dziś dostałem tracking dhl i info ze planowana dostawa 27 maja...
Musze napisać pean na cześć DHL - jak wyżej pisalem zakup zegarka w Japonii środa (20.05) -> wysylka zegarka (21.05 Osaka) -> dziś (25.05) zaplacenie oplat przez neta i dzis dostawa!! 4 dni z Japonii! Pieknie!
A heimdallr nie wiem coś jednak chyba zadziałali bo na trackingu wyglada jakby znowu paczka wyszła w Chin...nie ogarniam, ale czekam...
[ Dodano: 2020-06-17, 17:17 ]
Czyżby rekord?
Zamówienie w poniedziałek, środa u mnie... niesamowite!!
Ostatnio zmieniony przez qbapiasek 2020-05-25, 07:39, w całości zmieniany 4 razy
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#39 Wysłany: 2020-10-29, 06:58
czekam na przesylke z Chin, wyslana Fedexem.
Wg trackigu czeka na cle w Warszawie ("Przesyłka dostępna do odprawy") - czy to jakos teraz dluzej trwa niz zwykle? To lezy w UC, czy w jakims fedexowym centrum odpraw?
_________________ beceen | ***** ***
Ostatnio zmieniony przez beceen 2020-10-29, 07:04, w całości zmieniany 1 raz