Chyba źle mnie zrozumiałeś. Odniosłem się do słów "wcześniej płaciliście przez PP" - wtedy chyba było po zakupie na aukcji.
Z góry założyłem, że my płacimy prowizję. Wygląda na to, że to będzie tańsze niż płatność przez WU.
Problemem może być to, że jeśli kupujący zawiadomi Paypal, że został oszukany, to sprzedawca musi udowodnić, że nie jest wielbłądem - i tego być może nasz pośrednik chciałby uniknąć. Przy przelewie ma kasę i nikt mu niczego nie cofnie.
Anduril, wprowadziłeś zamieszanie
W zasadzie wszystkie zakupy moje i sszweda z Majfriendem były robione poza Ebay. Reszty pewnie często też.
On płaci prowizje PP, są wliczone w cenę towaru wystawionego na Ebay.
Za ten zakup - ja mu płacę PayPalem, on robi przelew krajowy do dostawcy. Dolicza 5% z tytułu prowizji PP. Łącznie z prowizją i wysyłką do nas - zegarek za 438 juanów wychodzi około $75.
Czyli ta prowizja PayPal jest już uwzględniona w tych 75 USD.
Ja też kupowałem od Wena Pinga poza ebay, płaciłem przez PayPal i obaj byliśmy zadowoleni.
P.S.
O! I właśnie mi pierwsza setka pękła.
Ale gdzie mi tam do przodowników, którzy już przekroczyli 1000 postów.
anduril [Usunięty]
#138 Wysłany: 2009-10-08, 13:34
ALAMO napisał:
Anduril, wprowadziłeś zamieszanie
To taki mój mały ukryty talent. Mało przydatny, ale i tak go lubię
A tak serio, to po prostu nastąpiła seria nawarstwiających się niedopowiedzeń, cieszę się, że ją uciąłeś
Przy okazji - widzieliście M-y z ciemną tarczą? Też fajne...
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#140 Wysłany: 2009-10-08, 14:04
Wygląda na to że majfrend nie chciał odmówić wprost i wymyślił taki sposób realizacji transakcji który będzie nie do zaakceptowania dla nas, czyli tak zwane trudności obiektywne....i jesteśmy w punkcie wyjścia. Alamo wiem że włożyłeś w to sporo wysiłku ale słowo się rzekło, pracuj dalej.
Ale mnie wyglądało że Wen Ping się migał, i dlatego postawił takie warunki.
Poza tym - przy takiej formie zakupu nie podejmę ryzyka 5 szt na raz chlopaki. Możemy kupować po 2 szt, z wysyłką do odbiorcy.
Darecki [Usunięty]
#147 Wysłany: 2009-10-12, 20:31
Ja bym sprobowal jeszcze raz go zaatakowac (Wen Pinga) I napisal mu, ze jak by zalatwil dla nas zegarki to by dostal extra money Moze poleci na to...!!!
O to chodzi, ze u niego jest w miare pewna transkacja.
Pagan [Usunięty]
#148 Wysłany: 2009-10-30, 17:04
Cos sie dzieje w tym temacie?Jezdem w końcu na chinawatches,a żadnego chinola nie mam jeszcze.Cos wiadomo?
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#149 Wysłany: 2009-11-06, 11:26
Ważna informacja dla Kumotrów którzy byli zainteresowania nabyciem tej pięknej Mewy, sprzedawca z zatoki u którego zakupiliśmy wczoraj z Alamosem nasze Sea Gulle wystawiał kolejne egzemplarze w przyzwoitej cenie, link poniżej.
Edyta/Marcelina
Podniósł cenę zagarka o 10 usd i cenę wysyłki o 3 usd.....ale i tak się opłaca
Chociaż aukcja zawiera sprzeczne informacje, tu jest napisane że "sea-gull automatic watch M187s (sea-gull) China old brand +free fast shiping+free gift i cena 149,89 usd jest dokładnie taka jaką my zapłaciliśmy razem z wysyłką?