Nowego tematu nie zakładam ale może kolejne poszukiwania.
Założenia:
- Diver, pilot
- rozmiar 44-46 mm
- mechanizm automat
- szkło dobrze jakby szafir z AR
- WR 100m i więcej
- raczej nowy
- budżet myślę, że do 4 k
Raczej nowy ale dwa zegarki mam w głowie tylko nowe raczej niedostępne a i, używki w dobrym stanie coraz ciężej.
Citizen Signature myślałem o nim już kilkukrotnie.
No i Hamilton tylko z czarną data jak miał Wojtek.
Mile widziane propozycje automat jakiś 28800 i fajnie jakby dekiel był transparentny. Czekam na propozycje
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19099 Skąd: TST
#225 Wysłany: 2020-05-23, 17:34
Też miałem i też za duży na EDC bo 45 jak Hamilton.
Poza tym świeci się jak...dużo polerki i błyszcząca tarcza, moje
Napiszę Ci takie herezje trochę
Najbardziej na EDC sprawdza mi się taki mały, 40mm, Citek Attesa CB1070-56F, zresztą na EDC kupiony
Dorosłem juz do małych zegarków a ten ma same zalety: wygodny rozmiar, tytan Super Tytanium (cokolwiek to znaczy) z powłoką Duratect TIC, leciutki bo 89g, i w dodatku zupełnie bezobsługowy solar z radyjkiem, potrzebuje tylko trochę światła a czas ustawi automatycznie.
Nawet antymagnetyczny jest do 4800A/m z 5cm i tylko 9,3mm grubości.
Indeksy na tarczy nakładane i ramka wokół daty.
Pełna specyfikacja
No i w dodatku cena dupy nie urywa.
Jak jest zbyt nudny to tomaliusz w tym samym czasie co ja tego Citka kupił fajnego Oceanusa, funkcjonalność chyba podobna a bardziej efektownie wygląda.