Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#48 Wysłany: 2019-03-16, 08:53
Zaglądam tu często bo temat fajny
Mam tylko malutką prośbę prośbę do autora, Erolek, zmień te bokobrody na baki lub baczki.
Bokobrody to Franciszek Józef nosił, w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku nosiło się baczki
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#49 Wysłany: 2019-03-16, 13:33
Woytec napisał/a:
[...] zmień te bokobrody na baki lub baczki.
Zrobione.
hrabia napisał/a:
Ładna tarcza, w japońskim stylu z tych lat.
U mnie na jutro nakręcony taki wesoły buksiak:
Obrazek
Zacna Orfina, milordzie
Skoro buksiaki, to nie może zabraknąć naczelnej fabryki jednorazówek w demoludach.
Numer 14
Ruhla telewizorek.
Dla zmyłki fabryka wytłoczyła w zaciskanym deklu wcięcia, że niby zakręcany jest. Jak widać po śladach - poprzedni właściciel dał się na to nabrać. Poza tym w stanie prawie NOS. Wymieniony tylko pasek. Nawet nie pamiętam na czym przyszedł. Pewnie na jakimś śmiechozaurze.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#51 Wysłany: 2019-03-18, 09:56
Numer 15
Kolejny "diver" na tej liście. Niby nie buskiak, ale niewiele lepiej - jedyn kamień przy balansie.
Niemniej ducha epoki oddaje. Użyłem go do eksperymentu z lumowaniem, bo miał zryrane wskazówki, więc przy okazji malowania wskazówek odświeżyłem świecenie.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Ostatnio zmieniony przez Erolek 2019-03-18, 09:59, w całości zmieniany 2 razy
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#52 Wysłany: 2019-03-23, 10:29
No, bardzo niezły. Pokazałbyś flaczki...
G.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
#57 Wysłany: 2019-04-06, 19:48
Jacek. napisał/a:
No, bardzo niezły. Pokazałbyś flaczki...
G.
Flaczki jak flaczki. Ważne, że "Swiss Made".
Przepraszamy za opóźnienia w nadawaniu programu.
Numer 16
Arios Uhrenfabrik AG.
Gazomierz z fikuśną kopertą. W środku werk jednokamieniowy (a odejrzewam nawet, że jednoszklany). Koperta była mocno zmęczona życiem, więc oddałem do chromowania. Pasek z pytona produkcji Spinnera.
Pozdrawiam
Eryk
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
#60 Wysłany: 2019-11-26, 22:12
Dawno mnie tu nie było.
Jak zwykle - miałem nic nie kupować, ale był na zatoce. W dodatku nieprzyzwoicie tanio. A ja nie dość, że lubię Bulovy, to jeszcze lata 70-te.
No to, taka budżetowa Bulova, czyli Caravelle. Automat, dokręcanie, szybka zmiana daty.
Szkiełko się ładnie wypolerowało, bransoletę jakąś z epoki znalazłem w otchłąniach pudeł z różnościami. Rocznik 1970 - kod 'N0' na mechaniźmie i na kopercie.
Tylko teraz pytanie - chromować, czy zostawić zryranego jak jest?
Taki przyszedł:
Tak mu pika w środku (cykanie brzmi jak Ducati desmo - czyli worek luźno wsypanych części):
A tak się ma po lekkim spa:
Pozdrawiam
Eryk