Dziękuję bandi - mam takie same zdanie i do jakości też nie można się przyczepić, nawet fabryczna regulacja po 2 miechach doczłapała do ideału: + 1,5_+2,5 s/doba.
Dokładnie tak. Pogłoski o drastycznym upadku jakości zegarków rosyjskich po upadku ZSRR wydają się być przesadzone. Mój pięcioletni K-35 z mechanizmem 2416B robi +1 sekundę na dobę w pozycji leżącej szkiełkiem do góry. Regulacja fabryczna. Nie otwierany nigdy.
Oto link do filmu o Vostoku. Wymagana znajomość rosyjskiego
Również uważam, że nie można mieć obiekcji co do jakości współczesnych Wostoków. Za tą cenę zarówno materiały jak i spasowanie elementów jest w porządku. Szczególnie polecam model Classica.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#97 Wysłany: 2019-08-19, 07:33
Dzięki satanic666, dodałem do zakładek na zaś.
Zielony i granatowy w stali najładniejsze, biały też niczego sobie, w takim rozmiarze za garniturę może robić.
Bywają czasami czy tylko tak sobie wiszą na stronce?
Bądź na baczności, jak się rano pojawią to wieczorem ich już nie ma... bardzo szybko się rozchodzą. Co do ceny... 450zł (promocja była) za zegarek o takich parametrach to chyba nie jest drogo. Służy mi już od grudnia i złego słowa nie powiem, nawet na to "złocenie" w postaci IPG. Jedynie pasek - od razu do wymiany, chyba, że ktoś lubi mieć na ręce kawałek skrzypiącej ceraty, no ale to nie jest problem
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#101 Wysłany: 2019-08-19, 19:09
Na meranomie funkcjonuje zasada, że im więcej osób pyta o dany, nawet niedostępny model, tym prędzej pojawia się dodatkowa seria w sprzedaży
Takie ich badanie rynku
Warto w zakładce "Отзывы / Reviews" pod danym modelem zapytać czy ten model będzie jeszcze wznawiany i kiedy? Ale później trzeba śledzić odpowiedzi i stronę meranom, bo nagle może pojawić się np. 50 - 100 sztuk, które rozchodzą się w 15 minut.
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#105 Wysłany: 2020-11-17, 16:29
Zielonego Neptuna myślałem przygarnąć ale w wersji bez daty.
No i nigdzie ni ma.
Był niedawno (może i jeszcze jest) jeden na olx ale facet cenę wywalił raczej nieskromną