Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#76 Wysłany: 2019-06-17, 11:50
Maras napisał/a:
...czy poprostu design rosyjskich się nie przyjmuje ? jak sądzicie ?
uminus napisał/a:
Bo są nieładne. A te, które są ładne...
De gustibus non est disputandum - O upodobaniach się nie dyskutuje...
Maras napisał/a:
czasami... to idzie jakimiś trendami... był kiedyś... moda przeminęła... i tak się trendy zmieniają co kilka lat
Tempora mutantur et nos mutamur in illis - Czasy się zmieniają, a my zmieniamy się wraz z nimi...
Również zastanawiałem się nad przyczynami relatywnie niewielkiego zainteresowania zegarkami zza Północnej Granicy...
Trend malejący jest zauważalny nie tylko wśród przeciętnych użytkowników, ale również pasjonatów upływającego czasu, czyli kolekcjonerów czasomierzy...
Zapewne wpływ na przedmiotowy stan rzeczy mają obecne uwarunkowania polityczne, ale o nich z wiadomych względów nie będziemy dyskutować na Forum CW...
Wracając do meritum pozwolę sobie wyrazić swoją oczywiście subiektywną opinię, że "noworuskie" mogą się podobać lub też nie, ale są niewątpliwie interesujące...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#77 Wysłany: 2019-06-17, 15:01
A tak w kwestii formalnej, jeśli już używasz łaciny to nie tłumacz.
IMO trochę śmiesznie to wygląda w epoce błyskawicznego wyszukiwania i tłumaczenia.
Bez urazy
Pomógł: 22 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2468 Skąd: Warszawa
#89 Wysłany: 2019-08-04, 17:43
kopeć, Prawie tak samo fajny jak mój
A serio to świetnie wygląda - zwłaszcza proporcja koronki do reszty mi się podoba. No i szczotkowana koperta i bezel też robi robotę
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#90 Wysłany: 2019-08-05, 07:33
Dziękuję bandi - mam takie same zdanie i do jakości też nie można się przyczepić, nawet fabryczna regulacja po 2 miechach doczłapała do ideału: + 1,5_+2,5 s/doba.