Dopiero co niebieską Certinę Club 2000 wycyganiłem od Zbycha, więc drugiej nie potrzebuję.
A wracając do tematu - kontynuujemy lata 70-te i kolejne Seiko z epoki.
Seiko A127-5010, czyli pierwsze kroki wyświetlaczy LCD wzegarkach. Ten egzemplarz jest ze stycznia 1979 roku. Koperta stalowa, szkiełko mineralne. Nato oczywiście współczesne.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4537 Skąd: Dubland
#27 Wysłany: 2019-02-17, 14:24
Te Ricohy, które Odin wrzucił to maleńkie są. 36mm razem z koronką. Biorąc pod uwagę grubość koperty to szkiełko ma jakieś 26mm.
W Indiach tego od nagłej jest. Często malowanki.
Ale przejdźmy do ad remu.
Dalej Japonia.
Citizen Bullhead 8810. Sierpień 1978.
Automat z dokręcaniem, chronograf, data. Subtarczki to minuty i godziny chronografu. Kopperta ze stali nierdzewnej, szkiełko mineralne.
Nieduży - 38mm
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4537 Skąd: Dubland
#29 Wysłany: 2019-02-24, 11:20
hrabia napisał/a:
U mnie szykowany na jutro record, czyli typowa stylówa tamtych lat, choć raczej nie dla tego producenta, zdaje się.
Lonżin bardzo epokowy. Miałem za szczeniaka Ruhlę w podobnej kopercie.
Wątek podbity - lecimy dalej z tematem.
Rocznik 1972, Bulova Accutron, czyli zegarek do strojenia gitary.
Mechanizm kamertonowy 2182F, czyli wersja z datą. Niestety nie wersja 'Spaceview", tylko taka dyskretniejsza, ale też buczy fajnie.
Koperta stalowa, akrylowe szkiełko, bransoleta z epoki.
Pozdrawiam
Eryk