Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#16 Wysłany: 2018-08-30, 00:30
Tego Revoluta muszę i ja w końcu aktywować
.
.
Ostatnio mi ze zwrotu za niezrealizowaną transakcję (90 $), po przeliczeniu wg. ich złodziejskich stawek, zwrócili w PP 28 złotych mniej, niż przy zapłacie
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2018-08-30, 00:31, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 23 razy Dołączył: 01 Wrz 2012 Posty: 4103 Skąd: PL
#18 Wysłany: 2018-08-30, 12:42
barteq_m napisał/a:
Ale wiecie, że można karte Revilut pod Paypala podpiąć i nie płacić złodziejskich kursów PP i korzystać z ochrony?
Wiemy, ale u mnie to roznie bywa i czasami PP odrzuca karte Revoluta. Np przed chwila kupowalem jakies paski i mozna bylo placic tylko PP. Dopiero za 3 czy 4 proba przyjelo platnosc. Dziwne to to
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#19 Wysłany: 2018-08-30, 13:14
Mi kilka miesięcy temu payment processor jakiegoś europejskiego sklepu nie przyjął karty Revolut. Nie wiem o co chodziło.
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 31 Gru 2012 Posty: 1775 Skąd: Warszawa
#20 Wysłany: 2018-08-30, 16:11
To dziwne, płaciłem juz przez PP z karty Revoluta kilkadziesiąt razy i to w różnych walutach i nie było żadnych odrzuceń. Może to od sprzedawcy zależy . Jedyny kłopot, że PP czasem automatycznie nie wykrywa Revoluta i trzeba uważać i ręcznie wybrać.
_________________ Non serviam.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#21 Wysłany: 2018-09-07, 23:20
Chcę kupić coś od osoby prywatnej za granicą płacąc paypalem. Ale chcę zapłacić walutą euro bo mam podpięty revolut.
Jak to zrobić bo nie mogę zmienić waluty wysyłanej...?
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#24 Wysłany: 2018-10-15, 18:01
sagi z zamykaniem konta ciag dalszy - nie wyslalem dziadom z PP zadnych dodatkowych dokumentow, dzis mi przyslali maila, ze to oni odstepuja od umowy ze mna
dobrze, ze nie mam zadnych srodkow tam, bo blokuja na miesiac bodajze.
Cytat:
Po przeanalizowaniu Pana konta PayPal stwierdziliśmy, że prowadzona przez Pana działalność związana jest z nadmiernym ryzykiem, dlatego postanowiliśmy podjąć odpowiednie kroki w celu zamknięcia Pana konta. Zdecydowaliśmy zakończyć naszą współpracę, aby chronić firmę PayPal oraz innych użytkowników systemu PayPal przed ryzykiem strat finansowych oraz innych doświadczeń, które mogą niekorzystnie wpłynąć na opinię o oferowanych przez nas usługach.
o ironio, teraz im wystawie jak najlepsza opinie
to jest najlepsze:
Cytat:
Ponieważ istnieje ryzyko zgłoszenia reklamacji w związku z płatnościami, które wpłynęły na Pana konto, środki, które obecnie znajdują się w saldzie Pana konta, będą na pewien okres wstrzymane. Abyśmy mogli ocenić prawdopodobieństwo ewentualnych roszczeń i jednocześnie umożliwić Panu jak najszybszy dostęp do środków zgromadzonych na koncie, podzieliliśmy proces zamykania konta na kilka etapów.
jedyne srodki jakie wplywaly sa... ode mnie
no wiec tak to wyglada - straszenie klienta, 10 lat uzywalem PP. Kij im w oko.